Iedereen is creatief

28 mei 2009 om 00:00 Nieuws

‘Iedereen is creatief’, meldt de catalogus, ‘....vaak zonder het zelf te weten. Gelukkig is het nooit te laat creatieve talenten in uzelf te ontdekken en te ontwikkelen’. Deze tekst is al creatief genoeg om cursisten te trekken, want dat is de bedoeling en de opzet van Open Atelier Amerongen. Het creatief seizoen gaat voor hen in september weer van start en loopt t/m januari; daarnaast zijn er ook zomeractiviteiten. Je kunt van alles doen en leren op de Open Ateliers: tekenen, schilderen, creatief schrijven of werken met keramiek, speksteen, papier of textiel. ‘Open Atelier’ is onderdeel van de Stichting kunst in Amerongen en heeft tot doel het culturele en kunstzinnige leven in Amerongen te bevorderen. Het draait vanaf 2001 en naast het Open Atelier is er een Muziekinitiatief, een Filmhuis en een Atelierroute. De cursussen richten zich op alle leeftijden en dus zijn er ook tal van kinderworkshops waar kinderen vanaf 7 jaar naar hartelust kunnen werken met allerlei materialen. ‘Met je handen in de klei ontstaat er vanzelf iets moois: een beeld voor in de tuin, iets voor de kerst of voor op je kamer’.

De catalogus met het programma van ‘Open Atelier Amerongen’ geeft op zichzelf al inspiratie om pen of penseel te pakken. Het programma voor het komend creatief seizoen is zeer uitgebreid en bevat vrijwel alle disciplines binnen de beeldende kunsten.

Ook senioren aan de slag

Maar ook de senioren zijn zeker niet vergeten; wie niet meer mee wil of kan met de diverse buitenactiviteiten kan de inspiratie uitleven in het atelier óf gebruik maken van het inloopatelier waar zelfstandig gewerkt kan worden. Naast alle cursussen staan tevens alle docenten bij het desbetreffende item. Er is dus veel keus en de tekst biedt ruime informatie over de inhoud van de lessen. Alle grote en kleine talenten zijn ooit ergens begonnen: gewoon doen dus, zo’n cursus, na bestudering van de catalogus.

Aanvragen: 0343 450 459

Nicole van der Schaaf

advertentie
advertentie