Schaapscheerdag bij Schaapskooi

28 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Op zaterdag 6 juni vindt nabij de schaapskooi weer de jaarlijkse schaapscheerdag plaats. Van 14.00 uur tot 16.00 uur komt de scheerder de schapen hun jasje uitdoen. Telkens weer een lust voor het oog om te zien hoe deze handeling vakkundig, snel en vooral pijnloos wordt uitgevoerd.

Iedereen kan een eigen schaap adopteren LEERSUM - Wie kent niet de schaapskooi bij landgoed Zuijlestein in Leersum? De prachtig beschut gelegen schaapskooi is het doel van tal van ouders of grootouders die met hun (klein)kindreen een bezoekje brengen aan de schapen en lammetjes. De dolle capriolen van de jonge dieren vormen een bron van vermaak voor jong en oud.

door Jan Meijer

Verder zijn er die middag ook spinsters aanwezig en zal de Darthuizer Toneelvereniging waarschijnlijk weer komen schminken. Er wordt ook voor koek en zopie gezorgd.

Dat het mogelijk is deze schaapskooi met de schapen te runnen komt door de actieve vrijwilligers van de vereniging ‘Vrienden van de Schaapskudde’. De verzorging van de schapen en het begeleiden van de geboortes van de lammeren vergt veel tijd en inzet, die de vrijwilligers er graag voor over hebben.

Maar het houden van schapen is geen sinecure en kost tegenwoordig ook meer geld dan dat het oplevert. En dus kan de vereniging niet zonder de bijdragen van de donateurs.

Voor wie de ‘Vrienden van de Schaapskudde’ wil steunen bestaat ook de mogelijkheid om een schaap te adopteren. Voor een vast bedrag per jaar mag men een schaap een naam geven. Dan ontvangt men een mooi ingelijste foto en wordt men op de hoogte gehouden wanneer er iets bijzonders met het schaap gebeurt, zoals de geboorte van lammetjes.

Alle scholen in Leersum hebben inmiddels al een schaap geadopteerd, maar ook sportverenigingen of bedrijven kunnen een schaap adopteren. Zo kan iedereen ertoe bijdragen dat de toekomst van de schaapskooi gegarandeerd blijft. Kom kijken op de schaapscheerdag en laat u voorlichten door de vrijwilligers over het donateurschap of over de adoptieschapen.

u Wie meer wil weten over deze Leersumse traditie kan mailen naar rh.vandervlugt@ziggo.nl

advertentie
advertentie