Laatste dienst Kampwegkerk

28 mei 2009 om 00:00 Nieuws

De eerste steen voor deze kerk is gelegd in 1909. In 1910 werd de kerk in gebruik genomen door de Gereformeerde Kerk van Doorn. In 1963 en in 1998 is de kerk verbouwd. ,,Ik kan me nog goed de eerste verbouwing in 1963 herinneren. De gaanderijen zijn toen verwijderd, er kwam een nieuw orgel, het preekgestoelte werd verplaatst naar de andere kant en er werd ook een gedeelte aangebouwd. Ook de aanpassingen in 1998, waarbij het podium werd verwijderd en het liturgische centrum werd aangepast aan de eisen van die tijd, heb ik bewust meegemaakt”, vertelt Marry van Os-Holdinga, al 70 jaar trouw kerkganger in deze kerk.

Einde aan honderd jaar historie DOORN - Iedere maand wisselen van kerk. Na de fusie in 2005 van de Gereformeerde Kerk van Doorn en de Hervormde Gemeente in Doorn tot de Protestantse Gemeente te Doorn werd dat een tijdje gedaan. De ene maand in De Gereformeerde Kerk aan de Kampweg, de andere in de Maartenskerk op het Kerkplein. In 2007 is besloten om het kerkgebouw aan de Kampweg te verkopen. Alle diensten worden sindsdien gehouden in de Maartenskerk. Eind 2008 is de kerk verkocht aan Heuvelrug wonen. Dit weekeinde wordt er op een passende manier afscheid genomen van de Kampwegkerk.

door Rob Verbraak

Activiteiten pinksterweekend

Om op een passende manier afscheid te nemen van de Kampwegkerk is er een coördinatie commissie ‘Afscheid Kampwegkerk’ benoemd. Deze commissie, bestaande uit voorzitter Dik de Jongh, secretaris Marjoke Limpens-Timmer en de leden dominee Aleida de Hoog, Gert Legemaat en Arie van Dijk zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met het programma voor komende zaterdag en zondag.

,,Zaterdag vanaf 11.00 uur wordt er in de kerk een tentoonstelling en reünie gehouden. Gemeenteleden uit heden en verleden maar ook alle andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aan de hand van een twintigtal panelen, met foto’s en voorwerpen uit het verleden die in de kerk staan opgesteld, worden herinneringen opgehaald. Koffie, thee of een drankje met versnaperingen staat klaar. De tentoonstelling zal duren tot 16.00 uur. Ook is er dan een herinneringsboekje verkrijgbaar over deze bijzondere kerk met daarin foto’s maar ook een groot aantal anekdotes over de historie van deze kerk. Dit boekje is niet alleen zaterdag verkrijgbaar maar ook nog daarna. Info over dit boekje en waar het verkrigbaar is, is te vinden op www.protestantsegemeentedoorn.nl”, vertelt Limpens-Timmer.

Limpens-Timmer: ,,Zondag om 10.00 uur begint de eredienst in de Kampwegkerk met als thema ‘Afscheid en toekomst’. Voorgangers in deze dienst zijn de dominees Teun Kruijswijk Jansen, Aleida de Hoog en Ronella Sonnenberg. Na de overdracht van de sleutel van de kerk aan de kerkrentmeesters gaan de aanwezige gemeenteleden lopend via de Kerklaan en de Schoollaan naar de Maartenskerk waar de dienst afgesloten zal worden. Na afloop is er de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten in de Koningshof of op de buitenruimte naast de Maartenskerk.”

advertentie
advertentie