Mooi concert ‘Les Quatre’

22 mei 2009 om 00:00 Nieuws

De avondzon speelde nog vriendelijk door de ramen toen de dames van Les Quatre hun opwachting maakten. De serene sfeer zou snel klankrijk en levendig worden.Ingezet werd met de sonate voor viool (Marijn Mijnders) en Marianne Boer (piano, een Fazioli vleugel), van Claude Debussy. Ingetogen pianospel ondersteunde de heldere vioolpartij.

Complete avond in en rondom het Kasteel AMERONGEN - Een strijkensemble van vier vrouwen (piano, harp, cello, en viool) , genaamd Les Quatre, bracht zondagavond een gevarieerd ‘klein’ concert in het Koetshuis van het Kasteel. Ruim voor aanvang werden de gasten ontvangen met een glaasje om dan de tuinen en het Kasteel (volop in restauratie) te kunnen bezichtigen. Het initiatief van Kasteel Amerongen en van de Vrienden viel in goede aarde, zo bleek uit de reacties.

door Manus van Gent

Manja Smits betrad de concertvloer. In een spannend, eenzaam avontuur speelde zij als harpiste het subtiele ‘Divertissement’ van Andre Caplet (1924). Hierna een kleine suite van Vaccaro, voor cello en harp, met ontroerende, melodieuze muziek. Met Mariette Landheer op cello. Het Trio (1944) van Jacques Ibert leidde met vele melodische wisselingen en pizzicato’s naar de pauze. Later volgde de beroemde sonate voor viool en cello, van Maurice Ravel. Tegenover elkaar spelend, maar in de muziek perfect bijeen, werd een moeilijk werk vatbaar.Tenslotte een recent werk van Arne Werkman, ingeleid door zijn zus Marianne Boer. De Caprice leek op het lijf geschreven van Les Quatre, de virtuositeit en het enthousiasme straalden ervan af. Als toegift werd het dankbare publiek door een warme tango van Piazollo omarmd. Romantiek was helemaal terug in het Koetshuis.

u Meer informatie op www.kasteelamerongen.nl.

advertentie
advertentie