Infomarkt biologisch tafelen

22 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Bezoekers konden gerechten proeven en zich laten voorlichten over biologisch tafelen door een aantal bedrijven en organisaties. De deelnemende bedrijven waren; Super de Boer uit Doorn, slagerij Wim Kok uit Zeist, de biologische boerderij in Langbroek van Instituut Bartimeus, De Wageningse Berg met biologische wijnen, Derthese met honing en kaarsen en Illimani met biologische koffie. Ook de Wereldwinkel uit Doorn en de zorgboerderij Nieuw Rijsenburg waren deze middag aanwezig.

Veel bezoekers uit alle dorps- kernen DOORN- Vorige week donderdag was er in het Cultuurhuis een informatiemarkt over alles wat met biologisch tafelen te maken heeft. Bezoekers konden niet alleen biologische gerechten proeven maar ook deelnemen aan een discussie met als thema ‘Hoezo Bio?’

door Rob Verbraak

Ook de menukaart van het restaurant in de Cantina was voor deze middag aangepast met uitsluitend biologische gerechten. De natuur voedingsdeskundige Ans de Jong gaf een inleiding over waarom biologisch tafelen en leidde een discussie waarin de aanwezige bezoekers de gelegenheid kregen om vragen te stellen. Op de vraag waarom zijn biologische producten duurder dan andere producten gaf de Jong als antwoord; Omdat biologische producten op kleinere schaal geproduceerd worden, veel meer seizoensgebonden zijn en niet gesubsidieerd worden zijn zij over het algemeen wat duurder.

Programma voor volgend seizoen in Cultuurhuis

Op 29 augustus is de start van het nieuw seizoen met de culturele uitmarktt gelijktijdig met Heuvelrug Totaal. Voor het komend seizoen staan weer een groot aantal optredens gepland.Het definitieve programma zal de volgende week gepresenteerd.

advertentie
advertentie