Top To Toe Therapeutische Zorg

Nieuws

In 1999 is Pronk in Vlaardingen begonnen als schoonheidsspecialiste. Daarvoor was zij ruim 15 jaar werkzaam geweest was in de meet- en regeltechniek. In 2004 voltooide zij de MBO- opleiding voor pedicure en in 2004 HBO-opleiding reflexzonetherapeut. Zij verhuisde naar Leersum. In november 2008 opende Top To Toe Therapeutische Zorg haar deuren.

LEERSUM - Eind vorig jaar startte Esther Lorraine Pronk- van Eck haar praktijk, Top To Toe Therapeutsche Zorg, aan de Burgermeester van de Boschlaan 43. Pronk is een gediplomeerd reflexzonetherapeut, pedicure en schoonheidsspecialiste.

door Marjan van den Dorpe

Pronk: ,,In mijn praktijk kan men buiten reflexzonetherapie ook een schoonheidsbehandeling, pedicure of lichaamsmassage volgen. De reflexzonetherapie kan bestaan uit een gezichts- hand- oor- voet of rugbehandeling.”

Op de vraag wat reflexzonetherapie is, antwoordt zij: ,,Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze. Op het hoofd, handen en voeten liggen zones (meridianen) die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Door druk op deze zones uit te oefenen kan zelfherstel en het afweersysteem bevorderd worden.” In 1 centimeter huid zitten ongeveer 2000 zenuwuiteinden en als deze geblokkeerd zijn kunnen de zenuwen niet meer communiceren met de hersenen. Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan. Pronk:,,Tijdens het eerste bezoek worden de klachten en achtergrond besproken. Daarna bekijk ik het lichaam en voel waar blokkades zijn. Daarna wordt een behandelplan opgesteld. Ik probeer in de behandelingen eerst de grootste blokkade aan te pakken. De kleinere lossen daarna meestal van zelf op. Het aantal behandelingen in het begin zullen tussen de 6 en 10 liggen. Daarna is het raadzaam om preventief één keer in de zes weken een keer terug te komen.”

Pronk wil graag samenwerken met de huisartsen en fysiotherapeuten in de regio. Zij is er van overtuigd dat de reflexzonetherapie een waardevolle aanvulling kan zijn op de reguliere geneeskunst. Artsen en therapeuten zijn nog steeds van harte welkom om van gedachten te wisselen. Verder zoekt Pronk enkele heel goede sportmensen die met haar een test willen doen. Getest wordt de meerwaarde van natuurzuivere voedingssuplementen en reflexzonetherapie op sportprestaties.

u Aanmelden of informatie: tel.: 0343- 75 56 21; toptotoe@casema.nl. Voorjaarsactie: bij eerste schoonheidsbehandeling een gratis gezichtsspier reflexzone massage. Dit nog tot 20 juni van dit jaar. Adres: Burg. v.d.Boschlaan 43 in Leersum.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 12 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 22 uur geleden