Juiste klimaat in WW

7 mei 2009 om 00:00 Nieuws

,,Een van de producten die we deze dag onder de aandacht van onze klanten brengen zijn vazen gemaakt door de producentengroep Benya Art Craft op Midden Java. Hier werken vijftien mannen en vrouwen die aardewerk producten maken. De vazen zijn gemaakt als thema product voor de World Trade Fair dag. Traditioneel werken producenten van aardewerk met houtgestookte ovens wat slecht is voor de werkomgeving en het milieu. Deze producentengroep bakt in een biogasoven gestookt op koeienmest wat veel milieuvriendelijker is” vertelt Mieke Vink bestuurslid van de Stichting Wereldwinkel Doorn. Verder is er in de winkel een ruime keus in in originele cadeaus zoals sieraden, kleding en sjaals voor dames, boeken en wenskaarten en heerlijke levensmiddelen uit andere landen.

DOORN - Al meer dan vijftien jaar is er in het centrum van Doorn een wereldwinkel die door een groot aantal vrijwilligers belangeloos bemand wordt. Komende zaterdag staan een paar honderd wereld winkels in heel Nederland in het teken van het bestaan van Fair Trade. Het principe achter Fair Trade is te zorgen voor eerlijke handel en rekening te houden met het milieu. Op deze dag proberen de wereldwinkels producten onder de aandacht te brengen die aan bovengenoemde eisen voldoen.

door Rob Verbraak

Producenten krijgen door Fair Trade toegang tot de wereldmarkt. Door producten te maken en te verkopen zorgen ze voor hun eigen inkomsten. Dis is een duurzame oplossing voor armoede bestrijding. Fair Trade is altijd handel, niet alleen voor de mens maar ook voor het milieu. Producenten krijgen een eerlijke prijs voor hun producten en zij kiezen daar tegenover voor materialen en manier van produceren met zoveel mogelijk aandacht voor het milieu. Ook krijgen de producenten een gegarandeerde afname van hun productie.Hierdoor kunnen zij investeren in de toekomst, in hun bedrijf en in hun leefomgevving. In het kader van deze dag heeft de wereldwinkel een aantal leuke activiteiten bedacht. Klanten die op de fiets naar de winkel komen krijgen een beloning in de vorm van korting op de aankopen. De wereldwinkel is blij met klimaat vriendelijke klanten. Er is deze dag een speciale fietsroute via toeristische weggetjes van de winkel in Doorn naar de wereldwinkel in Wijk bij Duurstede en terug. Voor de winkel zal een kraam staan waar moederdag cadeaus te koop zijn. Ook krijgt elke koper een ansichtkaart die geldt als lot in een verloting voor een cadeaubon.

Adres en openingstijden

De wereldwinkel Doorn is gevestigd op de Amersfoortseweg nummer 12a in Doorn. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur en het telefoonnummer van de winkel is 0343-416251.

advertentie
advertentie