Fietsen voor het goede doel

Nieuws

Het merendeel van de deelnemers aan deze actie heeft op een of andere manier te maken gehad met kanker. Dit geldt ook voor Tjibbe Bottema en Renée van der Maesen uit Leersum, Chris Bor uit Driebergen en Kees Willemsen uit Amerongen. Evenals haar trainingsmaat Chris Bor heeft Van der Maesen een zware persoonlijke periode achter de rug. ,,Beiden hebben wij recentelijk een dierbare verloren aan de gevolgen van kanker. De impact die deze vreselijke sluipmoordenaar op je leven heeft, is gigantisch en met geen pen te beschrijven”, vertelt ze. Ze is teleurgesteld over het gebrek aan belangstelling voor de geplande spinningmarathon bij het sportcentrum van Aart Stigter, maar piekert niet over opgeven. ,,Wij gaan door met trainen volgens schema. Gisteren hebben drie van ons onder begeleiding van Brand en Bert van Dijk nog ruim honderd kilometer gefietst”.

Ondanks tegenslag door met de strijd HEUVELRUG - Teleurstelling bij vier bewoners van de Utrechtse Heuvelrug. Wegens gebrek aan belangstelling gaat een geplande sponsor spinningmarathon ten behoeve van de Stichting Alpe d’HuZes niet door. Op 4 juni zal een groot aantal individuele deelnemers en teams de berg Alpe d’Huez bedwingen. Alle renners die hieraan meedoen genereren sponsorgelden voor deze stichting, die zich inzet voor de gevolgen van kanker. Het motto van deze actie ,,Opgeven is geen optie” geldt nu des te meer voor deze vier sportievelingen, want zij gaan ondanks deze tegenslag door met trainen voor dit goede doel.

door Caro van den Berg

Uitdaging

Voor het vierde jaar wordt deze actie georganiseerd waarbij de deelnemers, alleen of in een team, door de beklimming van de Alpe d’Huez geld bij elkaar fietsen, om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. Doel hiervan is dat kanker wordt overwonnen en niet meer als een dodelijke, maar als chronische ziekte wordt gezien. Daarnaast wil de stichting kankerpatiënten ondersteunen om hen de mogelijkheid te geven goed, gelukkig en gezond te leven met de ziekte. Bottema neemt deel met het team van de Service Apotheek (team 146), de anderen individueel (Van der Maesen/Bor nummer 48, Willemsen nummer 73). Alle deelnemende individuele sporters en teams zullen in juni de uitdaging aangaan door op één dag zo vaak als fysiek mogelijk de loodzware Alpe d’Huez in Frankrijk te beklimmen. Degene die dit minimaal zes maal op een dag met de fiets lukt wordt vermeld in het ,,Kanjer-register”. In 2008 werd met de actie een bedrag van ruim 3 miljoen euro opgehaald dat volledig werd overgeboekt naar de KWF Kankerbestrijding. Bedoeling is dat dit jaar dit record zal worden verdubbeld. Elke deelnemer of team heeft zichzelf vooraf een streefbedrag aan sponsorgeld gesteld. ,,Mensen kunnen ons rechtstreeks sponsoren via de website www.opgevenisgeenoptie.nl. Op elke link zit een knop waarmee het geld rechtstreeks op de rekening van de stichting Alpe d’HuZes wordt gestort”, aldus Van der Maesen. En refererend aan haar steeds bespierdere fietsbenen besluit ze: ,,Wij gaan door en geven zeker niet op.”

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 12 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 22 uur geleden