MMN: ‘Noodzaak even groot’

7 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Beide heren - Han Overkamp en Gijs van Roekel - nemen de taken van Wim Arendsen over.

Wim Arendsen draagt secretaris stokje over MAARN - ,,Eén man was te weinig om Wim Arendsen op te volgen”, grapt Gijs van Roekel. Na 13 jaar neemt Wim Arendsen afscheid als secretaris van Maarn Maarsbergen Natuurlijk. Han Overkamp: ,,Een gedreven en actieve secretaris die heel veel voor de vereniging gedaan heeft. Het erelidmaatschap dat hem toegekend is, is dik verdiend.”

door Monique José Timmermans

De zaken die te maken hebben met Cultuurhistorische Commissie liggen in handen van Van Roekel: ,,Het zijn langlopende projecten waarin ik me de komende tijd verdiep. Zo heeft de Cultuurhistorische Waardenkaart al lange tijd de aandacht van de vereniging. De onderbouwing, wat zit er achter, hoe gaan we de kennis met een breder publiek delen en op de website zetten. Ik denk dat het alles bij elkaar nog wel twee jaar werk zal zijn.”

,,Daarnaast ben ik elke dinsdagmiddag te vinden in het regionaal archief in Wijk bij Duurstede om het beeldmateriaal dat daar ligt te ordenen, zodat op termijn een beeldbank op de site gezet kan worden. Ook dat is geen gering project, maar wel buitengewoon interessant. Die foto’s vertellen zoveel over de historie van Maarn en Maarsbergen. Die beeldbank zet ik samen met Han op.”

De meer algemene taken rondom de vereniging liggen vanaf nu bij Han Overkamp. Ook hij heeft zijn speerpunten voor de komende tijd bepaald. ,,Ik vind het belangrijk dat er meer berichtgeving richting de leden komt over processen die er lopen. De banden met de leden aanhalen, de harde kern van leden die actief bij de vereniging betrokken is vergroten. Maarn Maarsbergen Natuurlijk is na 26 jaar nog steeds een bloeiende vereniging en de noodzaak is nog net zo groot als bij de oprichting. Er zijn veel onderwerpen waarbij de vereniging zich betrokken voelt.”

De structuurvisie is daarvan een voorbeeld. ,,Een omvangrijk dossier waar veel mensen zich mee bezig hebben gehouden - alhoewel het weer wat minder leeft bij het ‘grote publiek’ - en dat in de volgende fasen ons intensief bezig zal blijven houden. Daarnaast de A12, de tunnel bij Maarsbergen en nieuwbouwplannen rond de dorpen. Die moet niet buiten proportioneel worden.”

Maatwerk

,,Grote doelen, maar ook meer maatwerk in de vorm van lezingen en excursies. Daarmee sta je toch dichter bij je leden. Na jarenlange inzet van Jeltje Bijlevelt gaat nu Erdie Burema zich hiermee bezighouden. Zij heeft ook plannen meer samen met scholen te ondernemen, naast de goede relatie die we op jeugdgebied al met de bibliotheek hebben.”

,,Het netwerken met andere clubs zoals de Vereniging Bewonersbelangen Maarn Maarsbergen en de Groene Federatie is eveneens belangrijk. Ongeveer 600 gezinnen in Maarn/Maarsbergen zijn lid, een groot draagvlak en daarmee zijn we echt een gesprekspartner.”

Tenslotte de persoonlijke interesse van het secretariskoppel. Han Overkamp: ,,De Zanderij, dat vind ik erg leuk.” En Gijs van Roekel: ,,Insecten boeien me buitengewoon.”

advertentie
advertentie