Volleer bestaat vijfentwintig jaar

1 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Bij HDS speelde een groep mensen het spelletje als tijdverdrijf en in 1969 besloot men met een herenteam te gaan deelnemen aan de Zeister volleybalcompetitie. Dat groeide uit tot deelname van twee dames- en twee herenteams aan de NeVoBo-competitie. De wedstrijden werden gespeeld in de gymzaal aan de Julianalaan hoek Scherpenzeelseweg.

Volleybalclub maakt zich op voor feest LEERSUM – Nadat de drie afdelingen van Omnisportvereniging HDS in 1984 zelfstandig verder gingen werd de volleybalafdeling korte tijd later omgedoopt in volleybalvereniging Volleer. Op 4 juni 2009 is het precies 25 jaar geleden dat Volleer op eigen benen kwam te staan. Dat wordt in de komende periode gevierd met een aantal evenementen.

door Jan Meijer

Met de opening van dorpshuis ’t Hof in 1977 verhuisde HDS naar de Hoflaan en begon de vereniging te groeien. In 1978 startte Ed Roosen sr. met een meisjesteam, het begin van de jeugdafdeling. Sportieve hoogtepunten zijn de twee promoties van de dames naar de promotieklasse, de op één na hoogste afdeling van de Regio. De derde plaats van de dames van dit seizoen is ook een prestatie van formaat. Het herenteam dat vorig jaar derde werd in de eerste klas bereikte daarmee de hoogste positie op de ranglijst ooit.

Jubileumjaar

Het jaar 2009 is dus het jubileumjaar. Dan wordt er 40 jaar georganiseerd gevolleybald in Leersum en bestaat Volleer 25 jaar. Een aantal evenementen zal die jubilea omlijsten. Op 10 januari was er al het internationale zitvolleybaltoernooi in De Binder en zaterdag 16 mei zal, opnieuw in de sporthal van De Binder, een hele dag volleybal op alle niveaus gepresenteerd worden.

De sector competitie van de regio Mid-West heeft ter gelegenheid van het jubileum van Volleer de organisatie van de jaarlijkse bekerfinales aan Volleer toegewezen.

Tussen 11.00 uur ’s morgens en 21.00 uur ’s avonds zullen tien finales – van de B-jeugd jongens en meisjes tot de hoogste klassen dames en heren – worden afgewerkt.

In dat programma zijn ook de wedstrijden om het kampioenschap van Nederland zitvolleybal opgenomen. Om 11.00 uur twee halve finales, om 14.00 uur de wedstrijd om de derde plaats en om 16.00 uur de finale. Wie herinnert zich niet de prachtige wedstrijden in 2007 toen, twee weken nadat De Binder in gebruik werd genomen, Volleer voor het eerst in haar bestaan kampioen werd. In 2008 werd de titel geprolongeerd en nu wil men de trilogie voltooien.

Volleer heeft zich in die 25 jaar ontwikkeld tot een gezonde, maar vooral gezellige vereniging met, dankzij jarenlange inspanningen van een actieve jeugdcommissie.

Bloeiende jeugdafdeling

Aan het recent afgesloten volleybalseizoen werd deelgenomen met twee meisjes-, een mix-, een jongens- en twee miniteams.

Verder is er een bloeiende afdeling circulatieminivolleybal waarin de kinderen vertrouwd worden opgeleid door enthousiaste leden, die daarvoor een speciale cursus hebben gevolgd. En dan is er nog de Ieni-mini-groep, voor de allerkleinsten volleyballers.

advertentie
advertentie