Stratentoernooi blijft traditie

1 mei 2009 om 00:00 Nieuws

,,Dit was ook de wens van de teams die in de afgelopen jaren hebben deelgenomen. Zij hebben rond kerst een enquête ingevuld, waaruit de conclusie ‘vooral doorgaan op de oude voet’ getrokken kon worden.”, aldus Schults. ,,Wat in navolging van vorig jaar wel weer zal gebeuren, is het verkleed touwtrekken. Dat was hilarisch en de teams konden al hun creativiteit erin kwijt. We hebben nu Nederlandse tradities gekoppeld aan de teams, denk hierbij aan Koninginnedag, Sinterklaas of kroketten.”

Vertrouwde opzet bij nieuwe voorzitter MAARN - Het dorpsspectakel, want zo mag je het stratentoernooi toch wel noemen, barst op 13, 14 en 15 mei weer los op de velden van MHCM aan de Planetenbaan. Aansluitend bij het Jaar van de Traditie, is als thema deze keer ook voor ‘traditie’ gekozen. ,,Verder zal de opzet van de avonden bij de deelnemers en supporters traditioneel vertrouwd overkomen.”, aldus Dorien Schults die vorig jaar de voorzitterstaak van Evert van Essen heeft overgenomen.

door Monique José Timmermans

,,Het is op en top het feest voor en door de inwoners van Maarn en Maarsbergen. Zowel de deelnemers aan de spellen als de verenigingen die de spellen opzetten en begeleiden komen uit de beide dorpen. Het blijft ook tot het laatst een verrassing wat er allemaal gaat gebeuren, aangezien elke vereniging z’n eigen spel verzint en voorbereidt. Zo kan niemand ook wat verklappen. Zelf weet ik als voorzitter ook niet alles, geheel volgens de traditie is het Rode Draadspel voor mij een geheim.”

,,Dit jaar zullen waarschijnlijk 16 teams - bestaande uit 4 mannen en 4 vrouwen van ouder dan 18 - strijden om de dorpseer. Aangemoedigd door een trouwe schare supporters. Ook kinderen komen steeds vaker mee om hun ouders aan te moedigen. En dat onderstreept de doelstelling van de stichting Stratentoernooi Maarn Maarsbergen: ‘de sociale binding behouden en versterken’. Ook het entertainment aan het eind van de slotavond is in de lokale handen van DJ Corno Hardeman.”

Achter de schermen zijn er wel dingen veranderd. ,,Om subsidie te krijgen, moesten we een stichting oprichten. De gemeente wil ook het onderhoud van alle sportvelden in dezelfde periode doen, dat was van invloed op de keuze van de datum. Bij die keuze houden we overigens ook altijd rekening met de avondvierdaagse en de feestdagen.”

MHCM en SVMM

,,De grootste verandering die men wel gaat merken is de locatie. In de toekomst zal deze om het jaar bij MHCM aan de Planetenbaan of bij SVMM aan de Buurtsteeg zijn. Beide verenigingen kunnen dan om het jaar profiteren van de kantineomzet en het biedt ons als organisatie weer andere mogelijkheden voor het verzinnen van spellen. Bij SVMM is bijvoorbeeld een zaaltje beschikbaar.”

,,Binnenkort zal het programma definitief vastgesteld worden en de teamboekjes kunnen dan gemaakt en verspreid worden. ,,De organisatie heeft nog geen website - dat is nog een wens - we zijn wel te vinden op hyves. Maar geheel volgens traditie zal iedereen ons van 19.00/19.30 uur tot het donker wordt zeker kunnen vinden bij MHCM.

advertentie
advertentie