Mooiste raceweekend ooit voor Zumbrink

1 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Het hoogtepunt van het openingsweekend, verreden op het circuit van het Belgische Zolder, zit hem in de tweede race. Maar ook over de vrije trainingen, kwalificatie en eerste race heeft de Ameronger weinig te klagen. ,,Het was gewoon een super mooi weekend, de auto was al vanaf de vrije training super”, blikt Zumbrink terug. Hoewel hij in de vrije training zelfs de snelste tijd neerzette, moest hij het in de kwalificatie doen met de zesde tijd. De constatering dat hij slechts drie tienden verwijderd was van de top, deed hem goed.

AMERONGEN - Een vierde en zesde plaats, dat zijn de resultaten van Henry Zumbrink tijdens het eerste raceweekend in de BRL-V6. Geen overwinning, geen podiumplaats, maar toch ,,mijn mooiste race weekend ooit”.

door Henriet Vink

De eerste race vervolgens vond plaats in de stromende regen: ,,Het was een tricky race, moeilijk om in te rijden. Ik heb het ook wel even lastig gehad”, vertelt de coureur, die als zesde over de eindstreep kwam. Een wijziging in de reglementen bepaalt dit seizoen dat de top acht in de eerste race in omgekeerde volgorde de startopstelling vormt voor de tweede race. Nummer één wordt dus nummer acht, en Zumbrink als zesde werd de nummer drie. ,,Een goed initiatief, ik heb er ook zeker voordeel van gehad. Als je als zesde start kom je normaal gesproken nooit in de kopgroep, nu kon ik meteen laten zien dat ik in de kop hoor.”

En daarmee mocht de Ameronger ook meteen strijden om de podiumplaatsen. Na de start lag hij tweede en kwam op kop te liggen met Jacky van der Ende: ,,Maar toen kwamen Donald Molenaar en Marc Goossens opzetten, we hebben echt een prachtig gevecht gehad met z’n vieren. Donald kwam er als beste uit, hij kon ook wat van ons wegrijden. Maar we bleven met z’n drieën vechten, we zaten zo dicht bij elkaar”, verhaalt Zumbrink. Hij genoot met volle teugen van de race: ,,Na afloop waren we echt bekaf, het was een compleet gekkenhuis. Iedereen had het er na afloop over. De vierde plaats is misschien wel een beetje tegenvallend, maar toch wel mooi. Het was echt een geweldige race.”

De vierde en zesde plaats maken dat de Ameronger voorlopig vijfde staat in het klassement, en dat smaakt naar meer: ,,Ik reed dit weekend met een andere afstelling en dat heeft heel goed uitgepakt.”

advertentie
advertentie