Mountainbiken met Jeroen Delfgou

23 april 2009 om 00:00 Nieuws

Delfgou vertelt vol vuur over zijn parttime, maar intensief sportbedrijf. Er zijn er meer in Nederland, mountainbike trainers en coaches. Zeker nu workout sport, liefst in buitengebieden, zo aan populariteit wint. Jeroen Delgou heeft dit onderkend. Na jarenlang als spinning coach bij Aart Stigter te hebben gewerkt, ontdekte hij voor zichzelf het nieuwe alternatief van de mountainbike (officieel ATB ) en maakte van die hobby zijn werk. Hij heeft cursussen gevolgd en inzicht verworven over houding, gedrag en mentaliteit bij mensen die ‘ruig’ willen fietsen, maar vaak hun eigen grenzen niet kennen.

AMERONGEN – Sinds ruim 3 jaar runt Jeroen Delfgou (36) een sportieve onderneming met de naam Delfgou mountainbiking. Hij geeft cursussen en clinics aan groepen van gevarieerde samenstelling, is regelmatig MB gids voor clubs van bikers en organiseert evenementen voor bedrijven en organisaties die hun mensen eens anders willen laten samenwerken.

door Manus van Gent

Delfgou: ,,Fietsen op de ATB is heel wat anders dan wielrennen of tourfietsen. Je moet goed in balans blijven, niet voor de snelheid gaan en vooral werken aan behendigheid en veiligheid. Het is een hele tour om te versnellen of te remmen bij stijgen en dalen. Techniek, daar draait het om, net als bij skiën. Eerst de beheersing en de kunde,snelheid komt dan vanzelf.

De mensen die komen krijgen eerst instructie over de techniek van sturen, balans houden en rijden. Ook de vereiste mentaliteit en het risico van overmoedigheid komen aan bod. Als je groepen ATB-ers door het bos ziet ‘ scheuren’ vermoedt je niet dat er zoveel technische bekwaamheid bij komt kijken. Maar het is meer dan hard trappen en finishen, het is vooral de attitude om verantwoord en gebalanceerd de rit te maken.”

Jeroen is zelf een fervent mountainbiker. Toen ATB amper in Nederland bekend was reed hij al op zijn vreemde fiets door de Amerongse bossen. Deze expertise geeft hij graag door, veel jongeren sluiten zich zomaar aan bij een groepje, kopen dure spullen en dan, en stoppen dan na wat ongelukkige ervaringen.

In zijn werkend leven is Delfgou Marketing man bij Van Leeuwen International, een job net genoeg tijd geeft voor zijn clinic en tour activiteiten. Hij organiseert regelmatig met en via Aart Stigter bike evenementen. Als lid van de Bosraad, eigenaars, beheerders en gebruikers, helpt hij mee het gebruik van de natuurgebieden in goede’ banen’ te houden, met respect voor alle anderen en voor de natuur.

Belangstelling? info@delfgoumountainbiking.nl

advertentie
advertentie