300 jonge keepers op zonnige promotiedag

16 april 2009 om 00:00 Nieuws

In ieder district van de KNVB wordt een keeperspromotiedag georganiseerd. DVSA was gastheer voor de keepers van district West 1. Keepers nemen een speciale plek binnen het voetbalteam in. Op de keeperspromotiedag kunnen de jonge doelmannen met elkaar over het ‘vak’ praten en hun hobby onder leiding van de bekende keeperstrainer Frans Hoek uitoefenen.

DVSA gastheer van Frans Hoek keepersdag AMERONGEN - Goede Vrijdag stond bij DSVA in het teken van jonge doelverdedigers. Ruim 300 keepers namen vrijdag april deel aan de Frans Hoek Keeperspromotiedag bij de Amerongse voetbalclub. Uit de wijde omgeving kwamen jonge doelmannen- en vrouwen naar het sportcomplex aan de Burgwal.

Oefenen met de Tjoek

Het ochtendprogramma bestond uit een pittige training op de drie velden. In groepen werd een specifiek onderdeel van het keepen behandelt. In veel gevallen was dat met behulp van een hulpmiddel. Zoals de Tsjoek, dat is een veerkrachtig net waarmee een keeper als het ware zichzelf kan trainen. Het programma werd aangepast aan de leeftijd.

Daarna werd er gepauzeerd met een stevige lunch. De geleverde inspanning maakte natuurlijk honger. Na de lunch werd via één op één wedstrijdjes fanatiek gestreden om de titel beste keeper van het district in de verschillende leeftijdsklassen. Helaas vielen er geen Heuvelrugkeepers in de prijzen.

Door Frans Hoek, voormalig keeperstrainer van Barcelona en Oranje en huidige keeperstrainer van het nationale team van Polen, werd vervolgens een spectaculaire keepersdemonstratie verzorgd. Vitessepelers Eloy Room, Ricky van Wolfswinkel, Kevin van Diermen en selectiespelers van DVSA verleenden aan deze demonstratie hun medewerking.

Tot slot werd uitleg gegeven over het keepen. De jonge toehoorders wilden de fijne kneepjes van het vak graag leren. Er was ook nog de mogelijkheid om vragen te stellen. Aan het einde van de dag werden de prijzen uitgereikt aan de winnende keepers.

advertentie
advertentie