Knotshockey bij HCD

16 april 2009 om 00:00 Nieuws

,,Het ochtendprogramma stonden jeugdleden van 6 tot en met 9 jaar, de benjamini’s, de F jeugd en de E 6 tallen centraal. Het middagprogramma was voor de jeugdleden van 10 tot en met 12 jaar, de E achttallen en de D elfttallen. In totaal hadden zich 170 jeugdleden opgegeven om mee te doen. De clinic werd gesponsord door de Rabobank. Daardoor konden we naast een aantal trainers ook over materialen beschikken”, vertelt Jolien Houtman, lid van de jeugd activiteitencommissie van de hockeyclub.

Leerzame en sportieve dag voor leden DOORN - Voor de derde keer organiseerde de hockeyclub Doorn op Goede Vrijdag een hockeyclinic waar de jeugdleden op een speelse manier training kregen in balvaardigheid en techniek.

door Rob Verbraak

Ballenkanon

De leden moesten een parcours afleggen bestaande uit negen onderdelen. Er was onder andere een ballenkanon met snelheidsmeter. Er was ook een zogenoemde knotshockey. Daarbij werd gebruik gemaakt van een grote plastic hockeystick en spelvormen waar de nadruk lag op het bijbrengen van techniek. Ook van de vereniging zelf was een aantal vrijwilligers de hele dag aanwezig om mee te helpen. De paashaas maakte ook zijn opwachting en deelde chocolade eieren uit, beschikbaar gesteld door Albert Heijn uit Doorn uit. Was het vorig jaar nog maar de vraag of de hockeyclinic door kon gaan vanwege de vele sneeuwbuien, dit jaar was het stralend weer, wat van de dag een groot succes maakte. De deelnemers waren het er na afloop over eens dat het een leerzame dag was en dat veel onderdelen die ze hadden geleerd in de praktijk gebruikt zullen gaan worden. Aan het einde van de ochtend en de middag genoten de deelnemers van een ijsje van Lehman uit Doorn.

advertentie
advertentie