Restauratie Grote Bloemheuvel en een hotel

9 april 2009 om 00:00 Nieuws

Uitgangspunt van het ontwerp is volledige renovatie van het rijksmonument Grote Bloemheuvel, dat vervolgens in gebruik genomen kan worden als café restaurant. Daarachter de bouw van een hotel met drie bouwlagen en een accent van vier bouwlagen (hoogte 12.40 meter) waarin 117 hotelkamers, vergaderzalen en eigen horeca gerealiseerd worden. Parkeren (150 plaatsen) vindt zowel boven- als ondergronds plaats op eigen terrein. Materiaalgebruik voor het hotel zijn hout en metselwerk.

MAARSBERGEN - In de commissie ruimte heeft Architectenbureau Van den Hoeven b.v. een aangepast ontwerp voor een hotel en het monument Grote Bloemheuvel op de hoek van de Tuindorpweg en de Woudenbergseweg gepresenteerd. Een verbetering ten opzichte van het eerste plan, maar er blijven haken en ogen is het algemene oordeel van de commissieleden, die desondanks instemmen met behandeling in de gemeenteraad.

door Monique José Timmermans

Hoewel de uitgereikte tekeningen als enigszins misleidend worden gezien ‘het monument lijkt groter dan het hotel’, is de commissie toch tevreden met de doorgevoerde aanpassingen in de hoogte van het hotel. In relatie met de locatie, die ingrijpend gewijzigd wordt door de tunnel en overheerst wordt door de nabijheid van A12/spoor, lijkt deze bebouwing een kans om het aanzicht van de entree van Maarsbergen te verbeteren.

Onduidelijkheid blijft bestaan over de mening van de bewoners van Maarsbergen. Deze is nog niet voldoende gepeild, meent de commissie, en dat is een belangrijke voorwaarde voor besluitvorming. Verdeeld is de commissie over de aanname dat 150 parkeerplaatsen voldoende is en daarnaast wordt aandacht gevraagd voor de extra verkeersbewegingen die een hotel met zich meebrengt.

Volgens wethouder Robbert Waltmann is het perspectief van de tekening op zijn verzoek zo genomen dat het beeld van de voorbijganger wordt weergegeven. Nadat hij de toezegging heeft gedaan dat de precieze maatvoering in de welstandscriteria zullen worden opgenomen, gaat de commissie akkoord met behandeling als discussiestuk in de raad.

Architect Van den Hoeven is tevreden: ,,De stemming was over het algemeen positief en bijschaven kan altijd nog.”

advertentie
advertentie