Veel informatie tijdens open huis AMON

9 april 2009 om 00:00 Nieuws

De Gemeente was sterk vertegenwoordigd met wethouder Roy Pamboer en drie Raadsleden. Hoofddoel van de avond was om uit te wisselen wat ondernemers in Amerongen voor de toekomst wensen.

AMERONGEN – De kantine van Technivorm was de locatie voor het Open Huis van de Amerongse Ondernemers AMON. Er kwamen zo’n 40 belangstellenden luisteren en spreken over de bedrijvigheid in Amerongen.

door Manus van Gent

Het Open Huis begon met de presentatie van de resultaten van het onderzoek onder 45 ondernemers, gedaan in 2007. De kernvraag was duidelijk: ,, Kan er begonnen worden met studie naar de reconstructie/ tweede revitalisering van het Amerongs bedrijventerrein?.”

Architect Hans Been toonde enkele schetsen van mogelijke aanpak. In die visie is ‘uitplaatsing’ nodig om ruimte te scheppen. Hiervoor is subsidie van de overheid onontbeerlijk. Wethouder Pamboer deelde mee dat hij met de provincie de mogelijkheden voor de tweede revitalisering gaat bespreken. Het bedrijventerrein is nu helemaal vol en er is grote behoefte aan uitbreiding. Bij het overleg zal de gemeentelijke Visie Bedrijfsterreinen leidraad zijn. De wethouder gaat ervan uit dat deze Visie in de zomer gereed is.

Het oude gemeentehuis kwam aan de orde. De gemeente heeft geen keuze gemaakt uit de bieders voor aankoop. De biedingen waren niet zinvol. Uit de klankbordgroep Amerongen kwam de suggestie om de 2,3 miljoen vraagprijs in drieën te delen en per deel een koper te vinden. Verder heeft Buitenplaats Amerongen eventueel interesse voor een hotel, maar niet voor het gehele pand of voor de hele som.

advertentie
advertentie