Amerongen viert het voorjaar in de Rijnkapel

9 april 2009 om 00:00 Nieuws

Dit weekend werd op landgoed Zuylestein de bekende paasmarkt georganiseerd. Het was een aantrekkelijk festijn, waarbij in half open verzameltenten de standhouders verscheidene (natuurlijke) producten aanboden. Over toeloop viel niet te klagen, getuige het volle, extra , parkeerterrein en de drukte op de Rijksstraatweg. Ondernemers AMON draaiden een indrukwekkend elektronisch Rad van Avontuur en een reuze Paashaas deelde chocolade eitjes uit. Eind van de middag kwam vanuit Amerongen de traditionele palmpaasoptocht het landgoed oplopen, voorafgegaan door muziek van Ons Genoegen.

AMERONGEN - Rond het Palmpaasweekend van 4 en 5 april bruiste het Oude Dorp van meerdere lenteactiviteiten. Het mooie weer en aantrekkelijke evenementen brachten veel bezoekers op de been. In deze week voor Pasen is het zomerseizoen voor Amerongen letterlijk uitgebarsten.

door Manus van Gent

Het Kasteel Amerongen opende deze dag haar tuinen voor bezoek en maakte rondleiding (op aanvraag) door het Kasteel ‘under reconstruction’ weer mogelijk. Het historisch Tabaksmuseum is zo goed als geheel gerenoveerd. Schoonmakers waren bezig de laatste bouwvuiltjes weg te werken, maar het resultaat van de verbouw is het monument nu al goed aan te zien.

In de onlangs geschilderde bibliotheek was een tentoonstelling te zien van schilderijen van Jan Toorop, voorstellend de 14 kruiswegstaties. Toegelicht met poëtische teksten van Jaap Bestebreurtje. Open tot 24 april.

De Galerie Il Sogno was gastheer aan huis voor een sfeervolle avond, onder het thema ‘Pasen in Italie’. Speciale lekkernijen, zoet en hartig, tintelende wijnen en veel mooi verpakte cadeaus sierden de tafels. Men kon de kunstexpositie bekijken en snuffelen in de collectie Italiaanse boeken.

In De Rijnkapel was op Zaterdag een Bazaar, met allerlei nuttige artikelen en boeken, met verse wafelrolletjes en een bescheiden loterij. De vele evenementen van het weekend werden voorafgegaan door het Avondje Amerongen op vrijdag . De 14 deelnemende galeries en winkels kregen aardig wat bezoekers; vooral Skulp, Breeschoten, Il Sogno, Jut en Jul en Aris Tijsseling waren in trek.

Kortom, de lente is ook in Amerongen echt begonnen.

advertentie
advertentie