De Breeakker bestaat 35 jaar

Nieuws

Op de gezellige, kleine school zitten nu zo´n 100 kinderen. Er wordt gewerkt in gecombineerde klassen, zoals groep 1-2 samen in één klas. Dit heeft het voordeel dat kinderen leren van elkaar en ook leren. Al vanaf groep 2 wordt begonnen met weektaken, waardoor kinderen al snel een zekere mate van zelfstandigheid ontwikkelen. De zes juffen, en sinds dit schooljaar ook een meester, gaan regelmatig op cursus, waarbij zij onder meer de invulling van de weektaken verder hebben ontwikkeld. ,,Op De Breeakker vinden we het erg belangrijk om kindgericht onderwijs te geven, dat betekent dat we het niveau van de leerstof aanpassen per kind”, aldus Van Brakel.

Basisschool maakt zich op voor feest AMERONGEN - ,, Er is in 35 jaar veel bereikt op De Breeakker”, vertellen directeur Monique van Brakel en één van de docenten, juf Sandra van Wijngaarden. Vooral de afgelopen jaren is er erg hard gewerkt om allerlei ontwikkelingen in het onderwijs nog meer te verbeteren. Genoeg redenen voor een gedenkwaardig lustrumfeest.

door Linda Dijkstra

Nieuw op school is het werken in hoeken. In groep 1-2 wordt dit altijd al gedaan in de bekende huis-bouw- en luisterhoek.Voor de andere groepen zijn er nieuwe materialen aangeschaft, waardoor alle groepen met verrijkingsmateriaal aan de gang kunnen gaan.

Juf Sandra heeft zelf vroeger als kind op De Breeakker op school gezeten. Vooral juf Schuurman kan ze zich erg goed herinneren. ,,De geschiedenislessen van haar waren legendarisch.” Het leuke is dat juf Schuurman nog steeds les gaf toen juf Sandra ruim 8 jaar geleden als juf op De Breeakker kwam. Juf schuurman komt een dezer dagen een kijkje nemen op De Breeakker.

Er wordt hard gewerkt op school, maar er is ook veel ruimte voor creatieve expressie. Zo wordt er gedanst, toneel gespeeld en veel geknutseld. Regelmatig worden er ‘ateliers’ georganiseerd, waarbij met veel hulp van ouders mooie kunstwerken worden gemaakt. Er worden vaak leuke voorstellingen bezocht en kinderen gaan mee naar de kunstuitleen om elke maand een nieuw schilderij voor op school uit te zoeken. Erg leuk zijn de maandfeesten, waarbij alle groepen een optreden verzorgen voor de ouders en andere familie.

Volgende week dinsdag 14 april begint het feest op de Breeakker. Die dag is er een ballonnenwedstrijd. Op donderdag 16 april zullen er veel vreemde figuren in Amerongen rondlopen, want dan is er een “vossenjacht”. Er wordt flink geoefend voor de musical: ,,Een feest van kleur”, waarin ouders en het team gaan optreden in De Binder in Leersum, op 20 april. Op 23 april is het slotfeest. Op die dag zal er onder meer een markt zijn waarin kinderen hun zelfgemaakte spullen gaan verkopen.

Monique van Brakel neemt op die dag afscheid. Ze is sinds mei 2007 directeur geweest van De Breeakker, in combinatie met een school in Veenendaal. ,,Ik vond het erg leuk op De Breeakker. Vooral de betrokkenheid en hulp van vele ouders heb ik erg gewaardeerd. Met elkaar hebben we veel bereikt en op alle vlakken meer structuur neergezet”, aldus Van Brakel. Ze gaat aan het werk als directeur van een basisschool in Bussum.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 19 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30