Feestelijke paasfair op Zuylestein

9 april 2009 om 00:00 Nieuws

LEERS UM - Het is inmiddels traditie geworden: het weekeinde voorafgaande aan Pasen wordt op landgoed Zuylestein een paasfair gehouden. Dit jaar alweer voor de zesde keer.

door Jan Meijer

De fair, met veel uit Engeland stammende ideeën, bood de bezoeker een grote verscheidenheid aan bijzondere, aan Pasen en het voorjaar gerelateerde producten. Alain de Brauwere dankte alle vrijwilligers en sponsoren die de organisatie hadden mogelijk gemaakt. ,,Zij zetten zich in voor ons project: het realiseren van een geurtuin, die met name voor visueel gehandicapten een bijzondere ervaring moet worden.’’

Entertainer Henk Westbroek sprak uit eigen ervaring: ,,In Engeland heb ik een geurtuin bezocht. Het begon met frisse bloemengeuren en eindigde met een zware ambergeur, een ongelofelijke ervaring.’’

De openingshandeling verrichte hij samen met de uit Engeland overgevlogen paashaas door de poortbel te luiden, die in een gloednieuwe klokkenstoel boven de ingang hing.

De bezoekers trokken daarna langs de tenten, waarin de producten overzichtelijk werden aangeboden. Kunstig beschilderde eieren van verschillende grootte ontbraken vanzelfsprekend niet. Maar een keur aan bijzondere producten zoals wijn, kaas, honing, in allerlei vormen gevlochten takken, kruiden en dressings, lagen te wachten op de liefhebbers. Ook aan de kinderen was gedacht. Die konden eieren zoeken of gespannen luisteren naar de jeugdtheatervoorstelling van de eigenwijze eend Kiki.

Zaterdagmiddag eindigde de palmpaasoptocht, vertrokken bij het EMM-muziekcentrum aan de M.C. Verloopweg op het fairterrein.

advertentie
advertentie