Onderhoud gebouw Scouting in gedrang

2 april 2009 om 00:00 Nieuws

In de kadernota Jeugd van de gemeente worden de nieuwe beleidsregels vastgesteld. De scouting heeft in dit opzicht te maken met het nieuwe subsidiebeleid, de harmonisering met de andere dorpen uit de gemeente. Dit houdt in dat er per scoutinglid een bedrag beschikbaar wordt gesteld. Concreet een halvering van de subsidie (van ongeveer 5.000 naar 2.500 euro per jaar) voor scouting Maarn Maarsbergen.

MAARN - ,,Scouting Maarn Maarsbergen is een enthousiaste club met jonge medewerkers.”, aldus Cees Voorbij van de club. ,,Wij hebben nog echt alle speltakken in huis, iets wat bij sommige clubs in de omgeving niet meer het geval is.” Toch hangen er ook somberder wolken boven de vereniging en dan met name het clubhuis.

door Monique José Timmermans

,,Op zich hebben we begrip voor de nieuwe beleidsregels en samen met de bijdrage voor het lidmaatschap en de acties die we doen - zoals de banketstavenactie en binnenkort de plantjesactie - kunnen we de vereniging draaiende houden.”, gaat Voorbij verder.

,,Echter het onderhoud van het gebouw gaat nu een probleem worden. Wij pachten het clubhuis. De afspraak is dat wij het onderhoud voor eigen rekening nemen en dat wij daarvoor subsidie ontvangen. Zeker na de brand in 1999 voeren we jaarlijks (groot) onderhoud uit om het gebouw op orde te houden. Voor dit jaar is er nog een potje met geld, maar hoe gaat dat dan in de komende jaren?”

Die vraag heeft Voorbij ook gesteld in de gemeenteraad van 26 maart waar de Kadernota Jeugd op de agenda stond. Helaas is tijdens de vergadering geen reactie meer gekomen op deze inspraak en is de kadernota Jeugd vastgesteld. De vereniging zal zich nu rechtstreeks richten tot de wethouder om in overleg tot een regeling te komen waaruit het groot onderhoud gefinancierd kan worden.

Op zaterdag 18 april gaan de leden van scouting Maarn Maarsbergen tussen 09.30 en 12.00 uur weer langs de deuren met zomerbloeiers voor buiten. De gelegenheid voor de inwoners van de dorpen om de locale club te steunen en tegelijkertijd de eigen tuin op te fleuren. Details over deze actie zullen door scouting nog bekend gemaakt worden.

Informatie over de vereniging op www.scoutingmaarn.nl.

advertentie
advertentie