‘Jeugdhonk Time Out is vals beschuldigd’

2 april 2009 om 00:00 Nieuws

Op 6 februari was Joep van Dam met een aantal jongens aan het kaarten in jeugdhonk Time Out toen meneer Van Dam van het autobedrijf binnenkwam met de vraag of ze ook een brandblusser hadden. Er stond een auto in brand. De jongens wilden gaan helpen, maar de auto was niet meer te redden.

AMERONGEN - Vorige week stond in een dagblad een artikel over het jeugdhonk Time Out. Jongens, die in het jeugdhonk waren zouden brand gesticht hebben bij autobedrijf van Dam. Een auto stond in brand op 6 februari. De jongens en de jongerenwerker Joep van Dam zijn boos en teleurgesteld dat ze onterecht in een kwaad daglicht zijn gesteld.

door Linda Dijkstra

Erg verbaasd en boos zijn ze over het krantenbericht, waarin wordt gesuggereerd dat jongens van het jeugdhonk schuldig zijn aan branstichting. ,,Dit is absoluut niet waar”, aldus Joep van Dam. ,,Het jeugdhonk is er juist om jongeren een plek te bieden, waar ze gezellige dingen met elkaar kunnen doen, om zo ook te voorkomen dat ze rottigheid uithalen.” Van Dam, van het autobedrijf, vertelt dat het net zo goed zelfontbranding kan zijn geweest. Zijn mening is ook niet gevraagd, toen er een stukje in een krant werd geschreven. De woordvoerder van de politie laat weten dat jongeren van Time Out niet worden verdacht van brandstichting.

Time Out heeft ongeveer zes jaar op het Dorpshuisplein gezeten. De loods waar ze nu tijdelijk onderdak vinden hebben de jongeren zelf opgeknapt en in vrolijke kleuren beschilderd. Het is een grote ruimte, waar jongeren op maandag en donderdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur lekker kunnen chillen, een potje poolen, tafeltennissen of tv kijken. Regelmatig worden er andere leuke activiteiten georganiseerd, zoals een disco-avond of een filmmiddag. Op woensdagmiddag is Time Out van 14.00 uur tot 16.00 uur open voor kinderen uit groep 7/8. Er zijn dan meestal zo´n 30 kinderen. Ook voor de kleine kinderen wordt af en toe iets georganiseerd, zoals een poppenkast. Voor de jeugd in Amerongen is er niet zoveel. Time Out zit momenteel niet op een ideale locatie, maar ze hebben er een gezellige plek van gemaakt. In Allemanswaard hopen de jongeren een ruimte, middenin het dorp te krijgen.

advertentie
advertentie