Gemeente geeft uitleg Ludenbos

2 april 2009 om 00:00 Nieuws

Er waren ruim twintig bewoners aanwezig om samen met Henny Sen, cultuur technisch medewerker afdeling groen en Georg Borgman afdeling bossen van de gemeente door het Ludenbos een wandeling te maken. Tijdens deze wandeling konden bewoners vragen stellen over de aanpassingen.

Veel vragen bewoners beantwoord DOORN - De afgelopen maanden heeft de afdeling groen van de gemeente het Ludenbos grondig aangepakt. Veel bomen zijn verwijderd, de wandelpaden zijn deels met wit zand bedekt en er is een schapen kolk uitgegraven. Tijdens een wandeling werd uitleg gegeven over deze werkzaamheden.

door Rob Verbraak

Waarom het witte zandpad dwars door het bos, gekscherend wordt het al de snelweg door het Ludenbos genoemd? ,,Het vorige pad was niet toegankelijk voor de brandweer er moest iets aan gedaan worden. De witte kleur zal over een aantal maanden niet meer zichtbaar zijn en het pad zal dan opgaan in de natuurlijke omgeving”, antwoordde Borgman. Waarom zijn niet alle dode bomen verwijderd en wat is het doel van de uitgegraven kuil bij Peter Mees bosje? ,,We hebben bewust deze bomen laten staan omdat zij een voedingsbron zijn voor vogels en vleermuizen doordat hier veel insecten in aanwezig zijn. De gemeente is erop geattendeerd dat hier vroeger een schapen kolk was. We hebben besloten om deze weer in de oude glorie te herstellen, het is niet de bedoeling dat hier veel water in komt te staan”, aldus Borgman.

,, Wat betreft het uitlaten van honden is er een voorlopig gedoogbeleid, er zal niet bekeurd worden door de politie in afwachting van een definitief besluit. Volgende week is er een gesprek met de verantwoordelijk wethouder en bewoners over het hondenbeleid”, aldus Sen.

advertentie
advertentie