Gemeenteraad niet alcoholvrij

2 april 2009 om 00:00 Nieuws

De motie kon niet op steun rekenen van de andere partijen. Er werd door verschillende partijen lacherig gereageerd op de motie. Hans van Zetten, VVD: ,,Ik vind dat we de gehaktballetjes en de blokjes 30+ kaas ook moeten afschaffen, om het goede voorbeeld te geven. Misschien moeten we de raadsleden allemaal een blaastest laten doen voorafgaand aan een vergadering, om te testen of ze niet thuis hebben zitten indrinken.” De uiteindelijke boodschap van het betoog van Van Zetten was dat de raadsleden allemaal voor zichzelf mogen bepalen of ze een borrel willen drinken na een vergadering. Dit was ook de boodschap van de andere partijen.

HEUVELRUG - De fractie van het CDA heeft afgelopen raadsvergadering een motie ingediend om alcohol, tijdens en na door de raad georganiseerde bijeenkomsten, te verbieden. Dit om een goed voorbeeld te geven aan de jeugd.

door Paul Nolens

Toen iedereen aan het woord was geweest over het voorstel, de een met een serieuzer betoog dan de ander, gaf de CDA-fractie aan dat het doel bereikt was. ,,Er is een signaal afgegeven, we brengen de motie niet in stemming.”

advertentie
advertentie