Akkoord over gemeentekantoor

2 april 2009 om 00:00 Nieuws

De SP en de BVH uitten tijdens de raadvergadering forse kritiek op het plan. Ad Schiedon, SP: ,,Het plan wordt ons door de strot geduwd. Wij staan niet achter het plan zoals het er nu ligt. Er staan straks drie glazen schoenendozen, dat past niet in het beeld van de Stichtse Lustwarande. Dit ontwerp is niet aanvaardbaar.”

25 miljoen geen punt van discussie HEUVELRUG - De gemeenteraad heeft vorige week besloten dat er een voorlopig ontwerp gemaakt kan worden voor het nieuwe gemeentekantoor. De 25 miljoen die het gebouw moet gaan kosten is door de raad beschikbaar gesteld. Het uiterlijk was een punt van duscussie. Daarvoor wordt een klankbordgroep in het leven geroepen.

door Paul Nolens

De andere partijen schaarden zich grotendeels achter het nieuwbouwplan. GroenLinks en PvdA zag graag grotere ambities op het gebied van duurzaamheid. De ‘Greencalc’-score, een score voor de duurzaamheid van gebouwen, is volgens het linkse collectief te laag. De partijen konden echter niet op grote steun rekenen voor dit standpunt. Het meerendeel van de partijen vond de groene ambitie groot genoeg in de huidige plannen.

De motie van de VVD om een klankbordgroep op te richten om over het ontwerp te praten kon wel op veel steun rekenen. Er werden door de verschillende fracties vragen opgeworpen over het uiterlijk van het gebouw. De klankbordgroep moet bestaan uit specialisten op het gebied van architectuur, landschap, en de historie van de omgeving. Zo moet voorkomen worden dat het gebouw niet in het beeld van Doorn en de Stichtse Lustwarande past.

Bij het vaststellen van het voorlopig ontwerp wordt een definitief besluit genomen of er een jongerenruimte in het gebouw wordt gevestigd.

advertentie
advertentie