Heuvelrecht Advocatuur en Mediation geopend

Nieuws

Na het voltooien van haar studie rechten volgde er voor Groeneveld een stage periode in Ede en Barneveld. Na deze afgerond te hebben begon zij samen met een collega een advocatenkantoor in Zeist.

LEERSUM - Heuvelrecht Advocatuur en Mediation heeft op 15 januari van dit jaar haar deuren geopend. Eigenaresse is Cindy Groeneveld-Blaauw, advocaat. Heuvelrecht is gevestigd aan de Rijksstraatweg 233a.

door Marjan van den Dorpe

In de tussentijd had ze zich gespecialiseerd in ondernemersrecht; arbeidsrecht en persoon- familierecht. Omdat de studie rechten op zichzelf zó veel omvattend is, vond zij het wenselijk om zich te spesialiseren.Tijdens haar stage periode werd haar dit duidelijk en heeft zij bewust voor deze specialismen gekozen. Haar mening is dat je je beter kunt richten op enkele aspecten in dit vak en deze dan goed uitdiepen. Na enkele jaren partnerschap wilde Groeneveld een eigen praktijk beginnen en is zij op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Het pand aan de Rijksstraatweg stond te huur en bleek dè ideale plek te zijn voor haar.

Op de vraag wat advocatuur nu precies inhoudt, antwoordde Groeneveld dat dit in haar geval gaat om familierecht en arbeidsrecht. Familierecht kan onder andere worden onderverdeeld in: erfrecht, scheidingen, omgangsregelingen en alimentatierecht. Arbeidsrecht kan bij voorbeeld gaan over het opstellen van een arbeidsovereenkomst, arbeidsvoorwaarden, reorganisatie of ontslag.

Groeneveld houdt zich ook veelvuldig en graag bezig met mediation. Op de vraag wat dit precies inhoudt gaf Groeneveld als antwoord dat het belangrijkste daarvan is mensen met onderlinge conflicten in gesprek te houden en positieve afspraken tot stand te laten komen. Bij een gang naar de rechter zijn er eigenlijk altijd alleen maar verliezers. Een mediator is een onafhankelijke partij die de betrokkenen helpt om, zonder tussenkomst van de rechter, tot een voor hen allen bevredigende oplossing te komen.

Vanaf maart van dit jaar moeten partners die van elkaar gaan scheiden ook een ouderschapsplan inleveren indien er sprake is van een kind. Zo’n plan omvat eigenlijk alles wat met het kind te maken heeft. Het zal onder andere gaan over omgangsregelingen, verzorging, vrije tijd en school. Maar ook het maken van afspraken over bezoek van en aan vriendjes, de kapper, de kerk, het aanbrengen van tatoeages, chronische ziektes enzovoorts. Zonder een dergelijk plan kan de rechter geen uitspraak doen. Groeneveld is lid van de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Openingstijden: op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur. Informatie op: www.heuvelrecht.nl ; groeneveld@heuvelrecht.nl of via telefoonnummer: 0343- 450 550.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48