Expositie kinderkunst in de bibliotheek

Nieuws

De kindercursus van Muzemiks werd., vanaf 28 februari, drie zaterdagmiddagen gegeven door Hanneke van der Burg. Van der Burg is buiten moeder van Polle, Imme en Josse (die alle drie meedoen aan deze expositie) ook werkzaam geweest in het onderwijs. Van der Burg: ,,Ik werd benaderd door Marian van Driel van Muzemiks met de vraag of ik een kindercursus wilde leiden. Heb toen ‘ja’ gezegd. Het thema was ‘dier in de kunst en literatuur’.” Vijftien kinderen meldden zich aan voor deze cursus en gingen hard aan het werk. Als eerste werd op een vel papier vlakken gemaakt door middel van een roller of palet. Hierna werd er een dier ‘getoverd’ door middel van lijnen. Hiervoor werd een touwtje met twee knopen gebruik. Met de draad werden de contouren van het dier gemaakt die hierna beschilderd werden. Op de laatste cursusdag moesten de kinderen het schilderij afmaken met een, aan een lange stok, vastgebonden viltstift. De meeste cursisten vonden dit onderdeel het moeilijkst.

LEERSUM - Na drie keer op een zaterdagmiddag meegedaan te hebben aan de kindercursus van Muzemiks kregen de vijftien kinderen (in de leeftijd van 5 tot 10 jaar) in de bibliotheek de gelegenheid hun kunstwerken ten toonstellen. Deze expositie werd afgelopen vrijdagmiddag feestelijk geopend.

door Marjan van den Dorpe

Zowel de schilderijen alsook de tekeningen hangen aan één wand van de bibliotheek. Een heel kleurrijk geheel. Alle werken zijn voorzien van een tekst. Om deze te maken moesten de kinderen vijf woordtypes gebruiken, zoals een kleur, sfeer, vorm, dier en een zelf verzonnen woord. De meest prachtige titels kwamen daaruit te voorschijn zoals: De witte hoekige blije uil kijkt zijn ogen uit!

De opening van deze expositie werd verricht door Marian van Driel. Met een lange prikstok prikte zij de enkele opgehangen ballonnen door. Hierna mochten enkele jonge exposanten met de resterende ballonnen hetzelfde doen. Van Driel sprak de hoop uit dat al deze jonge kunstenaars zich in het najaar weer zullen inschrijven bij Muzemiks. Eén van de jonge exposanten, Hidde den Beste (maker van ‘De beer is blauw, hoekig en heeft opvallende ogen), gaf te kennen dit zeker te zullen doen. Na afloop was er voor iedereen een glaasje fris en iets lekker.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 33 minuten geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 39 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24