Gedichten en klassieke muziek

Nieuws

T. Buwe is een pseudoniem van prof. dr. Tjeerd B. Wimersma Greidanus die al sinds zijn middelbare school opleiding dichten als grote hobby heeft. Sinds 2005 heeft Buwe zijn voordrachten gecombineerd met pianospel uitgevoerd door Odink die een conservatoriumopleiding heeft. De muziek sloot naadloos aan bij de gedichten die door Buwe werden voorgedragen.

Ademloos genieten in een volle Cantina DOORN - De Nederlandse dichter T. Buwe was zondagmiddag in de Cantina in het Cultuurhuis om voor te dragen uit eigen werk. De gedichten werd afgewisseld met klassieke piano-muziek verzorgd door pianiste Ellen Odink .

door Rob Verbraak

De ruim veertig aanwezige toeschouwers genoten zichtbaar niet alleen van de gedichten maar ook van de muziek. Werken van bekende componisten zoals onder andere Chopin, Mendelssohn, Brahms en Tsjaikowsky werden door Odink uitgevoerd. Toeschouwers waren niet alleen uit de Utrechtse Heuvelrug op dit optreden afgekomen maar zelfs uit Den Haag en Velsen had men de weg naar het Cultuurhuis weten te vinden.

,,Wat een perfecte ambiance om een voorstelling als dit te mogen bijwonen. Ik heb geen spijt dat ik helemaal hier naar toe gekomen ben om deze middag bij te wonen”, aldus een van de aanwezige toeschouwers uit Den Haag. In de pauze van het bijna twee uur durende optreden werd een utgebreide high-tea geserveerd verzorgd door restaurant De Gulle Griet uit Leersum.

De volgende optredens staan op het programma in april. Op vrijdag 3 april vanaf 20.15 uur wordt het swingen en genieten in tropische sferen met een optreden van de Desperados. Zondag 19 april vanaf 14.30 uur is er weer cultuur in de Cantina met een troubadourconcert door Coen Engelhard.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30