Jut & Jul, vrolijkste winkel van het dorp

Nieuws

Jacqueline Geerts en Stephanie ten Haave, beide dertigers, zijn vier jaar geleden bescheiden begonnen in een kleiner pand in Amerongen. Het onverwachte succes brengt hen in 2007 naar deze winkel, met souterrain, die vier dagen per week geopend is. Tussen de oude, statige huizen en typische boerderijen van de Overstraat vormt Jut&Jul een opvallend verschijnsel. En speelt daar een vrolijke noot. Bij een eerste bezoek valt op hoe origineel en gevarieerd het aanbod is van interieurproducten. Ouderwetse, en oudere huisraad, behang, nostalgische verf, brocante, kussens, linnengoed en designartikelen voor in huis. In het souterrain vind je vooral kinderkamer en babyspullen, van bedjes tot en met kleertjes, behang en meubeltjes.

AMERONGEN - Kleurrijk geschilderde poppen op de etalages van het pand Overstraat 12 vertellen het al: dit is een blije winkel. Jut&Jul is de naam van de gevarieerde brocanterie, met meubels en met kleinere design- en cadeau artikelen.

door Manus van Gent

Jut&Jul kiezen hun collectie met zorg uit, met speciale importeurs en met ouders in Frankrijk die op markten snuffelen. De winkel doet zijn naam eer aan: er heerst het vriendelijke sfeertje van jut en jul, maar daaronder zit onmiskenbaar stijl- en smaakgevoel. En professionaliteit.

Exclusief voor Midden Nederland voert Jut&Jul een aantal bijzondere merken zodat ook klanten van buiten de creatieve Amerongse winkel bezoeken. Jacqueline en Stephanie staan hun klanten niet alleen hulpvaardig en vriendelijk te woord, maar geven ook advies over kleur en inrichting. Je kan ook alles op maat bestellen en laten (ver)maken en zij komen desgewenst aan huis voor de interieuraanpak of voor enkele finesses.

Gevraagd naar de naamskeuze Jut&Jul vertelt Jacqueline: ,,We zochten iets luchtigs en grappigs. Niet zwaar op de hand en zeker niet stijf. Dat zijn wij niet, en de zaak zeker ook niet. Het leven mag best wat opgeleukt worden, vinden we. En dat proberen we hier ook te doen. Dus zoek er niet teveel achter, we willen het gewoon wat vrolijk houden”.

Jut&Jul zijn in januari uitgeroepen tot de beste woonwinkel van Nederland. Een deskundige jury van vakblad Home&Living selecteerde hen als origineelste van 50 genomineerde zaken. Doorslag gaf de klantvriendelijkheid en het enthousiasme van de eigenaressen. Ze waren blij verrast en verguld met deze erkenning. Kennelijk zit Jut&Jul op het goede spoor.

Info over deze woon en cadeauwinkel? Zie www.jutenjul.com of kom langs bij Overstraat 12, Amerongen.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 22 uur geleden
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48
Afbeelding
‘Fantastisch om mensen zo te zien genieten’ 3 aug, 07:30