Touché heeft nieuwe eigenaar

Nieuws

,, Na een tip van mijn vader zagen we op internet dat Touché te koop stond.’’ Aan het woord is Janet Hazeleger. ,, In eerste instantie vond ik het te groot voor ons. Maar het terras zag er zó fantastisch uit. We werden nieuwsgierig en bij wijze van proef zijn we daar iets gaan drinken. We raakten al snel aan de praat met de eigenaars en kwamen er, na stevig onderhandelen, samen uit. De koop was gesloten.”

LEERSUM - Sinds half februari heeft Eethuis Touché (Rijksstraatweg 54) nieuwe eigenaars gekregen. Janet Hazeleger en Patrick van Meeteren, beiden met jarenlange ervaring in de horeca, kregen 1 februari de sleutel van dit restaurant uitgereikt. Een lang gekoesterde droom kwam uit.

door Marjan van den Dorpe

Hazeleger en Van Meeteren hebben elkaar bij De Dennen in Renswoude leren kennen. Hij werkte daar als chef-kok en zij als bedrijfsleidster. Het klikte tussen die twee. Ze hadden beiden dezelfde droom: ooit een eigen horecagelegenheid te hebben.

Nadat de koop van Touché eind vorig jaar rond was moest er nog heel veel gedaan worden. Met hulp van familie werden het restaurantgedeelte en de keuken grondig onder handen genomen. De laatste werd in zijn geheel vervangen. Het restaurant heeft nu een warme uitstraling, het is een locatie waar de gast rustig kan genieten van een gezonde lunch of diner. De kok, Dirk van den Bos, werd overgenomen en Wilma Westerlaken kwam het vaste team versterken. Van Meeteren: ,, Nieuw is de saladebar. Gasten kunnen bij hun hoofdgerecht zelf hun salade samenstellen. Ook hebben we grillspecialiteiten op de kaart gezet.”

De menukaart is een mix van Nederlandse en Franse gerechten. Touché biedt plaats aan ongeveer zeventig mensen.

Als openingsactie wordt in de maand maart een driegangenmenu aangeboden voor de prijs van € 17,50, inclusief één consumptie. Hazeleger: ,,Bij ons restaurant begint de wandelroute ‘Het Cotlandenpad’, maar ook andere wandelroutes kruisen hier hun wegen. Tussen het wandelen door kunnen de mensen bij ons lekker komen uitrusten onder het genot van een hapje en een drankje.”

Het Eethuis Touché is geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 11.00 tot ongeveer 21.00 uur. De sluitingstijd is echter variabel.

Vanaf 17.00 uur is de keuken voor het diner openl. Bij het restaurant is voldoende parkeergelegenheid voorhanden.

Voor informatie of reserveren: info@eethuistouche.nl / tel.: 0343- 453980. De website: www.eethuistouche.nl is binnenkort in gebruik.

advertentie
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 16 uur geleden
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 30 jun, 07:30
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49