Expositie van Overberger Hans Rignalda in het Pluimveemuseum

19 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Een beeldverhaal van een unieke collectie beeldjes, voorwerpen met hoenders en uit het leven gegrepen voorstellingen van allerlei materialen. Die brengen de dag van de boer zo’n 50 jaar geleden van de vroege morgen tot de late avond tot leven. De expositie is samengesteld met materiaal van verzamelaar en kippenkenner Hans Ringnalda uit Overberg. Het Nederlands Pluimveemuseum vult jaarlijks een deel van de expositieruimte met een wisselexpositie.

OVERBERG - Een dag uit het leven van een Veluws kippenboertje herleeft in de wisselexpositie 2009 van het Nederlands Pluimveemuseum.

De materialen zijn een deel van de collectie van Hans Ringnalda. Hij is hobbyfokker en kippenkenner bij uitstek, maar ook een verwoed verzamelaar. Al jaren verzamelt hij alles wat iets met kippen te maken heeft. Een unieke collectie die nog niet eerder geëxposeerd is.

De expositie is nog geruime tijd te zien. Het Nederlands Pluimveemuseum is in 2009 geopend tot en met 31 oktober. Op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en bevindt zich aan de Hessenweg 2a in Barneveld.

advertentie
advertentie