Mensje van Keulen te gast in bibliotheek

Nieuws

Mensje van Keulen wordt op 10 juni 1946 in Den Haag geboren als Mensje Francina van der Steen, roepnaam Mennie. Ze woont in Amsterdam en krijgt een zoon. Van 1970 tot 1972 is ze redacteur van Propria Cures. Buiten schrijven tekent ze in die tijd ook politieke cartoons. Haar eerste verhaal (Een bruiloft) wordt in 1969 in Hollands Maandblad voor het eerst gepubliceerd.

DOORN - Naar aanleiding van de jaarlijkse boekenweek was dinsdagavond de schrijfster Mensje van Keulen te gast bij Z-O-U-T bibliotheek in Doorn. In het voorprogramma een voordracht van Trees Wisssenburg met verhalen van Toon Tellegen onder de titel: Toen niemand iets de doen had met muzikale begeleiding van Marcel van Os.

door Marjan van den Dorpe

Het autobiografische ‘Olifanten op een Web’ ( uitgebracht in 1997) schrijft zij naar aanleiding van het overlijden van haar moeder. In dit boek is veel over haar jeugd, haar latere belevenissen en haar schrijverschap te vinden. Vele literaire prijzen zijn Van Keulen ten deel gevallen zoals in 1986 de Zilveren Griffel, in 2003 de Annie Romeinprijs en in 2007 de AKO literatuurprijs. Van Keulen schrijft onder andere Bleekers Zomer en het dierenalfabet Van Aap tot Zet. Onlangs is de verhalenbundel ‘Een goed verhaal’ verschenen.

Van Keulen:,, Als ik een boek ga schrijven doe ik dat bij voorkeur ‘s avonds of ‘s nachts.In de eerste plaats schrijf ik alles met de hand. Daarna werk ik het uit op de computer. Schrijven is en blijft moeilijk. Het is meer schrappen dan schrijven.” Van Keulen vertelt over haar boeken en leest enkele stukken voor. Het publiek luistert ademloos. Zo vertelt zij onder andere dat ‘Olifanten op het web’ gebaseerd is op een Spaans liedje.

,,Ik schrijf heel graag verhalen. Mijn nieuwste boek is daar een goed voorbeeld van’’, vertelt Van Keulen. ,,Ook ben ik gek op dieren. Van jongs af aan hebben wij altijd dieren gehad. Ik ben onder meer ambassadrice voor ‘Brooks Hospital’. Haar boekje ‘tien stoute katjes’ is vorige week ineen nieuwe herdruk op de markt verschenen.Tijdens de pauze was er gelegenheid tot het kopen van één van haar boeken die zij dan gelijk voorzag van een toepasselijke tekst en handtekening. Na de pauze konden er vragen gesteld worden. De avond eindigde rond 22.15 uur.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 14 minuten geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 20 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24