Wijkkantoor Sitiolaan open

19 maart 2009 om 00:00 Nieuws

,,Als Heuvelrug Wonen willen we zorgen voor leefbaarheid en vitaliteit zeker in de omgeving waar we woningen verhuren. In 2007 bereikten ons klachten over overlast die bewoners onder vonden. We zijn toen in gesprek gegaan met de de huurders en hebben mede naar aanleiding daarvan besloten tot het openen van een wijkkantoor waar bewoners binnen kunnen lopen om te praten over allerlei zaken zoals technische vragen maar ook over sociale problemen. Dit wijkkantoor moet een trefpunt voor de hele wijk worden’’, aldus Jos Sleyfer, directeur van Heuvelrug Wonen, tijdens de feestelijke opening van dit wijkkantoor vorige week woensdag.

Corporatie dicht bij haar huurders DOORN - Heuvelrug Wonen heeft sinds vorige week een tweede wijkkantoor. Op woensdag werd het nieuwe kantoor aan de Sitiolaan door burgemeester Frits Naafs officieel geopend. Na het succes van de eerste vestiging in de Groenhoek in Driebergen is er nu ook in Doorn een wijkkantoor.

door Rob Verbraak

Burgemeester opent officieel

Met de onhulling van een groot bord met daarop ‘Wijkkantoor Heuvelrug Wonen’ door burgemeester Frits Naafs was de officiele opening een feit.

Naafs verrichtte deze handeling samen met Cornelia Klingen die al sinds 1970 in een van de flats op de Sitiolaan woont. ,,Vorig jaar ben ik op bezoek geweest bij het wijkkantoor in Driebergen en hoorde van bewoners alleen maar positieve geluiden. Mede daarom vind ik het fijn dat er ook in Doorn nu deze gelegenheid is. Ook is het goed om te horen dat samen met de bewoners wordt bekeken hoe de betrokkenheid bij de wijk is te vergroten. Meer dan twintig bewoners hebben inmiddels aangegeven om mee te willen denken over de toekomst van de buurt. Ook het initiatief om dit wijkkantoor in de toekomst voor meerdere doeleinden, zoals koffieochtenden beschikbaar te stellen, juich ik toe’’, aldus Naafs in zijn openingstoespraak.

Vast spreekuur

Het nieuwe wijkkantoor is op de Sitiolaan nummer 197. Vooralsnog is er een vast spreekuur elke donderdagmiddag van 13.30 uur tot 14.00 uur waar wijkbeheerder Jan van der Heijde van Heuvelrug Wonen dan aanwezig is om vragen van bewoners te beantwoorden. Verder is er ook de mogelijkheid om op andere tijden met Van der Heijde een afspraak te maken. ,,Het is tevens de bedoeling dat in de loop van dit jaar de wijkagent van politie eveneens regelmatig aanwezig is om vragen van bewoners te beantwoorden. Mocht er behoefte zijn aan een ruimere openstelling dan wordt dat zeker in overweging genomen. We bekijken eerst hoe het met deze openingstijden gaat lopen’’, aldus de wijkbeheerder.

Over een ding is Van der Heijde zeer te spreken: ,,Het grote voordeel is dat we nu vlakbij de huurders zijn.’’

uMeer informatie over Heuvelrug Wonen is te vinden op de website: www.heuvelrugwonen.nl.

advertentie
advertentie