Negentig jaar muziekvereniging Ons Genoegen

Nieuws

Met Ons Genoegen zal een keur van musical-melodieën worden gezongen en gespeeld. De muzikale avond begint om 20.00 uur. De voorverkoop van de kaarten start 1 april.

AMERONGEN - Ons Genoegen bestaat op 21 mei negentig jaar. Het hele jaar wordt dit feit feestelijk gevierd. Hoogtepunt zal het jubileumconcert op 9 mei zijn, in sporthal De Ploeg. Linda Wagenmakers, bekend van de musical “Miss Saigon”, treedt dan ook op.

door Linda Dijkstra

,,Het zou erg saai zijn in het dorp zonder de muziekvereniging. De aubade op Koninginnedag, de begeleiding van de Palmpaasoptocht, dodenherdenking, de avondvierdaagse, de intocht van Sinterklaas. Ons Genoegen is altijd present om de goede sfeer te maken.’’ Leendert Cornelisse en Ben Brinkman, die ook al verschillende jubileumjaren bij Ons Genoegen hebben meegemaakt vertellen enthousiast en trots over hun muziekvereniging. Cornelisse: ,,Wij hebben nu zo´n 52 leden, waarvan ongeveer 30 procent vrouw is. Veel mensen zijn lang lid, maar gelukkig zijn er ook altijd weer jongeren met belangstelling voor muziek. Het is wel jammer dat de jongeren vaak weer stoppen als ze een jaar of zeventien zijn. Dan zijn ze druk met een vriendin of gaan ze studeren. Kinderen kunnen al jong, van 4 tot 7 jaar, beginnen met lessen in muzikale vorming bij Jan Kalkhoven. Dat is op woensdagmiddag en vanaf ongeveer 10 jaar kunnen ze een instrument leren bespelen bij Ons Genoegen.” Een keer per week oefent de fanfare op dinsdagavond. Op donderdagavond is de slagwerkgroep aan de beurt. Brinkman: ,,Terugkijkend op de afgelopen jaren was het zelf bouwen van het eigen muziekcentrum een belangrijk hoogtepunt. Het gebouw moest het uiterlijk van een tabaksschuur krijgen. Twee jaar is er door de leden zelf aan gebouwd, met allerlei tweedehands- en sloopmateriaal, is in 1997 een prachtige accommodatie geopend. Er wordt veel gebruik van gemaakt, naast de repetities oefenen muzikanten er regelmatig, zodat buren niet worden gestoord. Ook het koor Voicemail gebruikt de mooie ruimte op maandagavond.’’

Een keer per vijf jaar doet Ons Genoegen mee met landelijke concourswedstrijden. In Barneveld werd de fanfare en de slagwerkgroep Nederlands Kampioen.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 40 minuten geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 46 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24