Druk seizoen voor Zumbrink

Nieuws

Zumbrink debuteerde vorig seizoen met een mooie zesde plaats in de BRL-V6 nadat hij een jaar eerder kampioen geworden was in de BRL Light. Dat de 24-jarige Amerongen dit jaar verder wilde groeien in de BRL was al vroeg duidelijk, maar toch wilde hij nog even kijken bij de nieuwe ,,kampioensklasse van Nederland”: Dutch GT 4. ,,Ik werd al eerder benaderd om te gaan rijden in de GT4, maar het was te duur. Ik was er ook niet meer mee bezig totdat Dillon Koster vroeg of wij misschien niet iets voor elkaar konden betekenen in de GT4”, vertelt Zumbrink.

Ameronger kiest voor nieuwe koningsklasse AMERONGEN – Het wordt een druk autosportseizoen voor Henry Zumbrink. Naast de BRL-V6 komt hij dit jaar ook uit in de nieuwe klasse Dutch GT4, in een Chevrolet Corvette. En bij die laatste klasse ligt ook meteen de prioriteit van de Ameronger.

door Henriet Vink

Onder het motto ‘praten kan geen kwaad’ schoof de Ameronger aan bij een gesprek, waar tot zijn verbazing ook een sponsor voor hem bij aanwezig was: ,,Hij wilde graag de GT4 in, maar miste nog een coureur”, glimlacht Zumbrink. Afgelopen woensdag werd de deal bevestigd, tot grote vreugde van de coureur, die meteen zijn prioriteiten bijstelde. Want hoewel hij vorig jaar al liet zien mee te kunnen doen om de prijzen in de BRL, zijn voorkeur gaat uit naar de GT4: ,,Dat is nu toch wel dé klasse van Nederland, plus dat de BRL er misschien volgend jaar uit gaat. Dus als het niet uitkomt, laat ik BRL schieten.”

Dat betekent veertien race weekenden, zeven aan beide kanten, maar wel met twee weekenden die elkaar overlappen. ,,Dat wordt heftig, maar ik heb er wel heel veel zin in”, lacht Zumbrink. Dat geldt zeker als gekeken wordt naar de doelen die hij zichzelf stelt. In de BRL wil hij in elk geval meedoen om het kampioenschap.

Voorin meedoen

Wat betreft de GT4 vindt de coureur het lastig om een uitspraak te doen: ,,Het is natuurlijk een nieuwe klasse, met nieuwe coureurs, teams en auto’s. Je weet niet waar je staat. Maar tests wijzen uit dat het één van de snelste auto’s is, daarom verwacht ik toch wel voorin mee te kunnen doen”, stelt de Ameronger. Daarnaast is zijn team ook niet onbekend met de racesport, ervaring werd al opgedaan in onder andere de Samsung BMW 130i Cup en Dunlop Sportmaxx Clio Cup.

Dat twee raceweekenden elkaar overlappen hoeft overigens geen onoverkomelijk probleem te zijn met het oog op de BRL en zijn doelen. In de GT4 zijn er per auto twee coureurs en beide rijden in een weekend één race plus gezamenlijk een endurance-race van een uur. ,,Als ik de eerste race op zaterdag rijdt en mijn teamgenoot op zondag, kan ik mogelijk zondag ook in de BRL rijden”, hoopt hij.

Zumbrink heeft nog niet gereden in ‘zijn’ Corvette, dus het is nog moeilijk aan te geven of de verschillen tussen beide auto’s groot zijn. Maar de Ameronger verwacht geen problemen: ,,De BRL is wat lomper, de Corvette is echt gebouwd als een raceauto. Qua rijgedrag zal het ook wel anders zijn, maar een race blijft toch vooral een race.”

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30