Boeiende kindervoorstelling in Cultuurhuis

19 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Meer dan veertig kinderen niet alleen uit Doorn maar ook uit de andere kernen, waren met ouders, opa’s en oma’s op deze voorstelling met de titel ‘Bloeiende Woestijn’ afgekomen. Door de grote renovatie die momenteel plaatsvindt rondom het Cultuurhuis, was men direct in de goede stemming, buiten leek het wel een echte zandbak en binnen was een natuurgetrouwe woestijn nagebootst.

DOORN - Kinderen tussen de twee en zes jaar konden zondagmidadg naar een speciale voorstelling in de grote zaal in het Cultuurhuis. De groep Rood nam de kinderen mee op een boeiende reis die begon in de dorre woestijn en eindigde in een vruchtbaar oerwoud.

door Rob Verbraak

Sprookjeswoestijn

In Bloeiende Woestijn worden de kinderen letterlijk en figuurlijk meegenomen in een sprankelend sprookje waarin een woestijn veranderd in een oerwoud. Met lapjes, doeken, beweging, veel humor en suggestie mime-speelster Judith de Klerk, samen met het publiek, een vale vlakte om tot een wereld vol kleur, met dieren en planten. Ook de muzikale begeleiding door saxofonist Marc Windler zorgde ervoor dat de kinderen zich echt in een woestijn in Afrika waanden.

De kinderen genoten zichtbaar van de voorstelling en de Klerk betrok de ze ook actief bij de voorstelling. Na afloop van de bijna een uur durende voorstelling waren er alleen positieve geluiden te horen. ,,Het is een goed initiatief om naast het reguliere programma, zoals concerten en cabaretvoorstellingen, ook iets speciaal voor de kleintjes te organiseren. De zondag is hier een prima gelegenheid voor. Als er weer een voorstelling voor deze groep wordt georganiseerd zal ik uiteraard met de kinderen weer aanwezig zijn”, aldus een van de enthousiaste aanwezige ouders.

Volgende voorstellingen

In de Cantina is zondag 22 maart vanaf 14.30 uur de bekende Nederlandse dichter Tjeerd Buwell aanwezig om voor te lezen uit eigen werk en op zondag 19 april begint om 14.30 uur een troubadourconcert door Coen Engelhard. Op vrijdag 3 april vanaf 20.15 uur wordt het swingen in zomerse sferen met de Desperados. Info programma/kaarten: www.cultuurhuisdoorn.nl.

advertentie
advertentie