‘Thank you for the music’

19 maart 2009 om 00:00 Nieuws

De zaal ging rond 19.00 uur open en om 19.30 uur begon het concert met het openingsnummer Music to Move, gespeeld door harmonie, Melody Percussion Corps (M.P.C.) en het klein orkest. Na de openingswoorden van Cees van Swieten, die het college van b en w, de ereleden en de zusterverenigingen welkom heette, zette het Klein Orkest het concert voort met nummers als Grease lightning’ en Air Force One.

Voorjaarsconcert Eendracht Maakt Macht LEERSUM – Er klonken zaterdagavond mooie muzikale klanken op uit de sportzaal van het Sport- en Cultuurcentrum De Binder. EMM gaf daar een voorjaarsconcert waar alle disciplines van de vereniging aan bod kwamen.

door Marjan van den Dorpe

Hierna volgden afwisselend muziekstukken van de harmonie, onder leiding van Sandra van Luijtelaar en het MPC, onder leiding van Hans Verhoeks, elkaar in een rap tempo op. Nummers als I will follow him en Copacabana werden ten gehore gebracht. De sfeer zat er goed in. Ook lieten de grote en kleine majorette’s, onder de bezielende leiding van Gerda van Helden, zich van hun beste kant zien. Cees van Swieten praatte alle nummers vakkundig aan elkaar.

Na de pauze was er de presentatie van de nieuwe kostuums van de majorettes, mooie rode pakjes. Het nummer wat na deze presentatie ten gehore gebracht werd ging over eten. Het publiek werd getrakteerd op een muzikale maaltijd, uitgevoerd door het MPC. Onder de noemer ‘Dance Party’ werden bekende melodieën van oud-Hollandse kinderliedjes gespeeld zoals: Daar was laatst een meisje loos, Berend Botje en Dikkertje Dap. Tijdens de tune van de Muppetshow werden door de majorettes acrobatische toeren uitgehaald. De harmonie schuwde moeilijke stukken als Lord Tullamore ook niet. Het nummer ‘Music’ van John Miles was net aan het repertoire van het MPC toegevoegd.

Lang hadden ze daar dus nog niet op kunnen oefenen maar het kwam zeer goed uit de verf.

Als afsluiting werd de titelsong van dit voorjaarsconcert Thank You for The music, van de Zweedse popgroep ABBA, door zowel de harmonie als ook het MPC vertolkt en opgeluisterd door de majorettes. Het enthousiaste publiek kreeg als toegift Theme from Jag ook nog te horen.

Leidsters, dirigenten en geluid- en lichttechnici werden letterlijk in de bloemetjes gezet.

Rond 22.15 uur was het concert afgelopen en kon het publiek als ook de leden van de muziekvereniging EMM terugkijken op een zeer geslaagde avond. Het eerstvolgende optreden van EMM zal bij de Palmpasenoptocht zijn.

advertentie
advertentie