‘Niet in zwangere buik geschopt’

5 maart 2009 om 00:00 Nieuws

De jongste van de twee broers, 19 jaar, begint het verhaal. ,,Wij reden op de Beaufortweg richting de Langbroekerweg en er kwam een auto langsrijden. De twee inzittenden, een man en een vrouw staken beide hun middelvinger op. Wij reden achter ze aan, de Langbroekerweg op. Ineens ging hij vol op zijn rem staan, waardoor ik naar links moest uitwijken. Toen ik dat deed ging hij ook naar links en moest ik uitwijken, de stoep op. Vervolgens kon ik hem inhalen en ging ik weer terug naar de rechter rijbaan. Ik stond schuin op de weg stil. De bestuurder van de andere auto remde niet en reed vol in op onze zijkant. Wij zijn toen uitgestapt om te vragen waar hij mee bezig was. De vrouwelijke passagier stapte vervolgens uit en kneep mijn keel dicht, waarop ik haar wegduwde. Vervolgens liep zij naar mijn broer, die op dat moment het alarmnummer wilde bellen. Ik sloeg toen met mijn hand op de auto. Op dat moment reed de mannelijke bestuurder, die nog steeds in de auto zat, een stukje achteruit waarna hij vol gas op mij inreed. Ik kon maar net opspringen om niet mijn knieën te breken. Toen werd het zwart voor mijn ogen. Ik ben op zijn auto gaan stampen met mijn rechtervoet.”

DOORN - Het politiebericht laat weinig aan duidelijkheid te wensen over: Twee broers veroorzaken op donderdagmiddag 19 februari op de Langbroekerweg een botsing en gaan vervolgens de confrontatie met de twee inzittenden van de andere auto aan. De jongens leven zich uit op de auto van de andere partij en schoppen de vrouwelijke inzittende in haar zwangere buik. Maar dit is volgens de twee broers uit Doorn niet wat er is gebeurd.

door Paul Nolens

De broers vertellen dat ze hierna weg zijn gegaan om verdere escalatie te voorkomen. ,,Wij zijn naar onze ouders gegaan. We waren helemaal over onze toeren. De andere partij is op de plek van het incident gebleven. De politie is na ons vertrek ook aangekomen op de plek van het incident. Hier hebben zij het verhaal van het stel gehoord. Vervolgens zijn wij door zes politieagenten ingerekend en hebben een nacht vastgezeten.”

Wat daarna is gebeurd frustreert het hele gezin. De moeder van beide jongens legt uit: ,,Wij wilden, net als de andere partij, aangifte doen bij de politie. Maar wij konden op weinig medewerking rekenen. Het heeft vijf dagen geduurd voor de jongens eindelijk aangifte konden doen. En ondertussen stond al wel het politiebericht met het verhaal van de andere partij op de website van de politie. Dat is toch niet te geloven?” De moeder is erg emotioneel. ,,De oudste doet geen oog dicht ‘s nachts. Wij gaan zeker naar de rechter. Dit was een poging tot doodslag.”

Uit privacyoverwegingen wensen de broers anoniem te blijven. De politie heeft tot op heden nog niet gereageerd op het verhaal.

advertentie
advertentie