Eensgezind over structuurvisie

5 maart 2009 om 00:00 Nieuws

De tijd waarin de wethouder van de huidige discussieversie naar het ontwerp moet komen riep vragen op bij de partijen, met name de PvdA en GroenLinks vroegen zich af of het niet verstandiger was om meer tijd uit te trekken om tot het ontwerp te komen. Het college is van plan om de ontwerpversie in de zomer klaar te hebben, waarna de visie ter inzage komt te liggen. De wethouder heeft de PvdA en GroenLinks beloofd dat hij niet overhaast te werk zal gaan.

Genoeg stof op tafel voor ontwerp visie HEUVELRUG - In twee raadvergaderingen hebben de fracties kunnen reageren op de discussieversie van de structuurvisie. Donderdag- en maandagavond namen de verschillende partijen ruimschoots de tijd om hun eigen visie kenbaar te maken. Conclusie: er zijn geen onoverkomelijke problemen, dus wordt het ingeslagen traject door het college vervolgd.

door Paul Nolens

Alle partijen roemde het interactieve proces in de afgelopen maanden. Er werd dan ook met klem verzocht dit ook in het vervolgtraject voort te zetten.

De belangrijkste punten van de fracties lagen vooral op het gebied van mobiliteit en het behouden de rode contouren. Iedereen was er blij mee dat de wethouder de discussieversie op een aantal omstreden punten, zoals het doortrekken van de N226 en de grootschalige woningbouw in Maarsbergen, heeft aangepast.

,,De gemeente moet geen slaapgemeente worden”, zei onder meer het CDA. De PvdA sloot zich hierbij aan. ,,We moeten onze gemeente niet op slot gooien door niets meer te ontwikkelen. De structuurvisie zegt aan de ene kant dat we dat juist niet willen, maar tegelijkertijd kan dat wel gebeuren. Daar moeten we voor waken.”

Er ligt volgens het college voldoende stof op tafel om tot een breed gedragen structuurvisie te komen. Op 9 juli wil het college het ontwerp vrijgeven voor inzage.

advertentie
advertentie