Is er voldoende te doen voor jongeren?

5 maart 2009 om 00:00 Nieuws

In de Twee Marken kwamen vertegenwoordigers van diverse betrokkenen en politieke partijen een avond samen. ,,Niet met de intentie dat we een oplossing vinden vanavond, maar om met elkaar te praten zodat bekend wordt wat er leeft.”, legt discussieleider Hans Waalwijk (GL) uit.

MAARN - Alle commotie rond de jongerenopvangplek (JOP) bij de Twee Marken was voor de PvdA en Groen Links aanleiding om een dorpsgesprek over dit onderwerp te organiseren in Maarn.

door Monique José Timmermans

Jongeren en omwonenden zetten - zoals in de afgelopen twee weken in deze krant te lezen was - hun visie nogmaals uiteen. Ook de pachter van De Twee Marken - Sandra de Bie - geeft haar mening: ,,Iedereen is welkom om hier binnen te zitten, zolang men zich aan de regels houdt. We zitten er ook niet mee dat de jongeren niet elke keer een consumptie kunnen bestellen. We zijn zelfs aan het informeren of er mogelijkheden zijn een poolbiljart of dartbaan te plaatsen.”

De wijkagent, Marco Minjon, benadrukt dat hij in gesprek is met de jongeren en dat dit de afgelopen periode heeft geleid tot minder overlast. ,,Laten we op deze weg verder gaan en hier niet de verschillen extra benadrukken. Er komt een effect op gang waarbij de ene groep de andere aanspreekt op gedrag.” ,,Er zijn verschillende groepen actief.”, volgens jongerenwerker Joep van Dam ,,Het zou best kunnen dat de rotzooi wordt achtergelaten door een groep 14/15-jarigen die hier vanavond niet aanwezig is. Voor deze groep zou je wel activiteiten moeten verzinnen.”

De meningen zijn verdeeld over de mogelijkheid de JOP te verplaatsen, maar een andere locatie komt tijdens de avond niet op tafel.

advertentie
advertentie