MM Natuurlijk knotwilgen tijdens werkdag

5 maart 2009 om 00:00 Nieuws

,,We hebben een vaste kern van circa 30 mensen die regelmatig komt helpen.”, vertelt Kees van Lambalgen die traditiegetrouw de werkdag heeft georganiseerd. ,,Dat werkt prettig, ik stuur altijd een mail wanneer er waar gewerkt wordt en ik kan er van op aan dat er voldoende handen zijn om de klus te klaren. Een enkele keer komt er een nieuw gezicht bij dat is van harte welkom.”

MAARN - Drie maal per jaar organiseert Maarn Maarsbergen Natuurlijk werkdagen in het buitengebied van Maarn. Nadat voorgaande keer in de buurt van de Meentsteeg de bomen zijn geknot, waren dit keer de Venen het toneel voor de noeste werkers. Op diverse plaatsen rond de boerderij op nummer 11 zijn wilgen geknot en takken versleept. Met de grote opkomst van helpers was het werk in een paar uurtjes klaar.

door Monique José Timmermans

,,Zelf maak ik ook altijd foto’s en een verslag dat ik na de werkdag naar de deelnemers mail. Vandaag een grote opkomst - circa 20 man en vrouw - ik denk dat we wel wat eerder klaar zijn.”

Met laarzen en werkhandschoenen, ladders en zagen - zonder motor vanzelfsprekend - gaan de mannen en vrouwen de paden op en de wei in. ,,Het is heerlijk om samen buiten bezig te zijn. Het is een sociaal gebeuren. Zelf werk ik full time en ik heb geen kinderen of hond. Het is dan leuk om op deze wijze samen met je dorpsgenoten wat te doen aan de omgeving.”, aldus een van de dames die altijd op de werkdagen present is.

,,Dit zijn gewoon wilgen die anders niet onderhouden worden, kijk daar hoe dik de takken zijn geworden.”, valt een andere deelnemer bij.

De werkverdeling is snel gemaakt. Allemaal een eigen hoek rond de verlaten boerderij. Eensgezind worden takken gezaagd en gesleept conform de instructie van Van Lambalgen: ,,Uitkijken voor vallend hout.” Voor de inwendige mens wordt ook goed gezorgd. Koffie met taart in de pauze en een warme versnapering na afloop.

Tevreden kijkt ook secretaris Wim Arendsen toe, alvorens ook hij de handen uit de mauwen steekt. In april draagt hij zijn functie over aan Han Overkamp

Meer informatie over de werkdagen of andere activiteiten van Maarn Maarsbergen Natuurlijk zijn te vinden op de website: www.mmnatuurlijk.nl.

advertentie
advertentie