Veterinnen B motor achter MHC Maarn

Nieuws

,,In het voorjaar van 2007 ontstonden de plannen voor het oprichten van ons hockeyteam. En toen we in het najaar competitie gingen spelen, liepen we tegen praktische problemen aan. Een speelhoekje in het clubhuis bijvoorbeeld waar onze kinderen bij slecht weer konden spelen.”, vertellen teamvertegenwoordigers Liesbeth en Fleuranne Zijlstra en Caroline Tijssen.

MAARN - Er waait een frisse wind door MHC Maarn, aangejaagd door het dameselftal Veterinnen B. De vereniging die afgelopen jaren toch al een groei doormaakte, doet er alles aan een echte familieclub te worden waarbij ook de niet-hockeyers zich thuis voelen.

door Monique José Timmermans

,,Afgelopen zomer hebben we als ludieke actie de wc’s, na een grondige schoonmaakbeurt ook geverfd. En zo kwam van het een het ander.” Zonder gelijk zitting te nemen in allerlei commissies, nemen de teamleden graag allerlei clubklussen voor hun rekening.

,,Toen bekend werd dat eind 2008 de pacht van de bar zou eindigen, is alles in een stroomversnelling gekomen. Liesbeth is nu voorzitter van de barcommissie en samen met vele nieuw en oud gedienden van de club is er opgeruimd en geverfd. ,,Elke keer een deel, we kunnen niet alle investeringen tegelijkertijd doen. Gelukkig stellen mensen ook dingen beschikbaar, zoals speelgoed of een oude televisie voor de kinderhoek. De wand met foto’s ‘van toen naar nu’ is bijna klaar. Er zijn twee nieuwe banken getimmerd en nieuwe kussens voor de oude banken worden gemaakt.”

;,We krijgen nu al enthousiaste reacties. De open haard gaat aan als het clubhuis open is. Koffie uit het nieuwe apparaat wordt geserveerd in mokken en de limonade gaat niet meer in weggooibekertjes. Het clubhuis is opgeruimd en er heerst een gezellige sfeer. Steeds vaker komen mensen zaterdag eind van de middag een drankje halen. Nootjes op de bar, bitterballetje erbij.”

Het initiatiefrijke team blijft ook buiten Maarn niet onopgemerkt. De aanmoediging voor teams die niet in de hoogste regionen scoren, maar wel waardevol zijn, kwam uit een initiatief van tophockeyster Minke Booy. Veterinnen B loopt sindsdien in keurig gelijke G&G-vestjes richting het hockeyveld.

Men rekent weer op een vol clubhuis op 7 maart bij de borrel voor de start van de tweede seizoenshelft.

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 14 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 16 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 22 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33