Nieuwe chefkok in ‘t Regthuys

Nieuws

‘t Regthuys is in de 14 jaar dat het restaurant in Maarn gevestigd is een begrip geworden in de wijde omgeving. ,,Doordat we al een aantal jaar in de ‘Lekker’ staan, hebben ook mensen van buiten de regio ons gevonden als centraal punt om af te spreken voor een avondje uit. Want dat is wat we willen bieden.”, aldus Thea Fucks. ,,Met Reinier Stuy als chefkok kunnen we die belofte helemaal waarmaken.”

,,Van sauzen tot patisserie, alles is zelf bereid.” MAARN - Restaurant ‘t Regthuys aan de Tuindorpweg heeft sinds januari Reinier Stuy als een nieuwe chefkok , staat dit jaar voor het eerst in de Michelingids en gaat per 1 maart - na reservering - ook op zondag open voor de lunch. ,,Wij zijn blij met een chefkok die met passie kookt.”, aldus Thea Fucks die samen met haar echtgenoot Willem eigenaar is van het restaurant.

door Monique José Timmermans

De eigenaresse vervolgt: ,,Wij kenden Stuy al een tijdje omdat we vanwege de kwaliteit graag gingen eten bij ‘t Koetshuis in Bennekom waar hij hiervoor 15 jaar werkte. Toen onze vertrouwde chefkok na 12 jaar vertrok, wisten we waar we z’n opvolger moesten zoeken.”

,,Dat ‘t Regthuys een puur à la carte restaurant is, was voor mij de belangrijkste reden om hier te gaan werken. Voor een kok betekent à la carte veel inbreng op de kaart. Je kunt je eigen creativiteit, je ziel in het koken leggen.”, licht de in Maarn/Maarsbergen geboren en getogen Reinier Stuy zijn keuze toe. ,,De kaart wordt aangepast aan het seizoen, zodat de producten op tafel komen in het jaargetij dat de kwaliteit ervan het hoogst is. Daarnaast stel ik een wekelijks wisselend chef-menu samen. Naar keuze drie of vier gangen voor respectievelijk 34,50 en 44,50.”

Voor Stuy is vissen en jagen een grote hobby waarvoor hij jaarlijks zelfs naar het buitenland afreist. ,,Dit inspireert ook weer voor de keuken en vergroot enorm je warenkennis over verse producten, hetgeen weer belangrijk is bij de inkoop voor het restaurant.” Zo heeft Stuy ook veel verstand van paddenstoelen. ,,Eekhoorntjesbrood pluk ik wel eens zelf in het bos.”

Amuses

Gasten maken al voor het diner aanvangt kennis met de talenten van Stuy. ,,Bij het aperitief bieden wij drie gevarieerde hapjes aan - deze eerste indruk is ons visitekaartje - en daarna een mooi opgemaakte amuse. Daarin is Reinier echt heel goed.”, volgens Thea Fucks. ,,Alles bereid Reinier zelf van verse producten. Sauzen, fonds en dressings niets komt uit een blikje. Zelfs het brood en de patisserie maakt Reinier zelf. Zijn kookkunst kenmerkt zich door smaakvolle gerechten door gebruik van de juiste kruiden. Bovendien is het garnituur bij de diverse gerechten verschillend en worden groenten op allerlei wijze bereid. Alles natuurlijk te combineren met een keuze uit onze uitgebreide wijnkaart.”

Nieuw is per 1 maart de mogelijkheid om te lunchen bij ‘t Regthuys. Naast de kaart biedt het restaurant dan een 3-gangen proeverijtjes menu voor 32,50. Per gang worden telkens drie gerechtjes geserveerd. Wel vooraf reserveren.

www.regthuys.nl, tel. 0343-441437.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47