Ons Genoegen huldigt leden

26 februari 2009 om 00:00 Nieuws

In het gezellige, perfect onderhouden Muziekcentrum Ons Genoegen ( model Tabaksschuur ) stond deze avond in het licht van liefst 10 jubilarissen die jaren lang actief lid zijn geweest van de fanfare ( van 1919). Na koffie en gebak kreeg Wethouder Waltmann het woord. Hij stak de loftrompet over het bestuur, de vereniging en de 50 leden voor hun saamhorigheid, trouw en maatschappelijke betrokkenheid. Omdat er drie niet waren moest de wethouder ‘ genoegen’ nemen met de zeven anderen. Hij sprak hen allemaal persoonlijk en geestig toe en reikte een certificaat met bijpassende medaille uit.

Tien jubilarissen bij muziek-vereniging AMERONGEN - Muziekvereniging Ons Genoegen, dit jaar zelf 90 jaren ‘ jong’, huldigde op zaterdagavond liefst 10 leden van se harmonie/fanfare. In een bijzonder jaar was dit een bijzondere dag, voor de mensen waar het om draait.Wethouder Robbert Waltmann, het complete bestuur en veel leden en belangstellenden brachten hulde aan de trouwe muzikanten.Ons Genoegen bleek een hechte vereniging, waarin muzikale en sociale inzet sinds jaar en dag samen gingen.

door Manus van Gent

,, Voordat je zilver krijgt, moet je altijd eerst brons halen” hield hij de gedecoreerden voor. ,,Ik zie Ons Genoegen als een verzameling van supervrijwilligers. Jullie doen alles in eigen beheer, houden je eigen uniformbroek op en organiseren constant evenementen voor goede doelen. Ik zet mijn pet voor jullie af”. De jubilarissen waren: 12,5 jaar – E. Willemsen, F. Roest en S. van Barneveld Jr. ; 25jaar – A. van Ingen, W. van Barneveld; 40 jaar – S. Dicou, B. Rebergen, H. Pitlo en J. Beumer en het absolute topstuk, met goud voor 50 jaar: Wim van Rhenen.Op 6 juni as viert Ons Genoegen haar 90ste verjaardag.

advertentie
advertentie