Reizen met Pro Incentive

19 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Na de Hogere Hotelschool in Den Haag deed ze ervaring op bij Eurodisney Parijs. ,,Het was geweldig om met zoveel internationale collega’s naar dat ene moment toe te werken: de Grand Opening”, herinnert Michaela zich. ,,Los van de professionele uitdaging om zo’n gigantische onderneming van de grond te krijgen, zag ik bijvoorbeeld het sprookjeskasteel gebouwd worden.”

MAARN - Lunchen op het Toscaanse landgoed van een barones of jeu des boules spelen met rasechte Parisiens? Michaela Bokx – de Kock regelt het. Ze heeft voor het eerst haar eigen bedrijf. Maar in het toerisme heeft ze haar sporen ruimschoots verdiend. De 43-jarige Maarnse deed twintig jaar ervaring op met incentives en zakelijke groepsreizen en begon zojuist haar eigen bureau: Pro Incentive Travel.

door Marja Eestermans

Ze zorgde er voor dat alle hotels aan de hoge Disney normen voldeden. Al snel promoveerde ze naar de interne incentive afdeling. Een goede leerschool, ze sprak inmiddels vloeiend Engels en Frans. Ook het Spaans werd opgepakt. In Barcelona, waar ze twee jaar in het toerisme werkte. Terug in Nederland regelde ze reizen voor Franse en Spaanse bedrijven naar ons land.

Daarna was ze jarenlang manager van de incentive afdeling van Frankrijkspecialist Frantour, waar ze ondermeer klassieke muziekreizen organiseerde. Ze was er twee jaar tussenuit om voor haar zoon Floris te zorgen, maar het reisbloed begint weer te kriebelen.

,,Reizen organiseren is mijn passie. Daar word ik gewoon heel blij van”, vertelt een blijmoedige Michaela. ,,Andere culturen ontdekken, andere talen spreken.” Een incentive is letterlijk een beloningsreis vanuit het bedrijf. Voor klanten, relaties of voor de eigen medewerkers. ,,Ik luister goed naar de klant. Het is mijn uitdaging om de reis te ontwerpen die de verwende, kritische klant nog steeds aangenaam verrast. Het is maatwerk, maar dat kan ook met minder budget. Dan kan ik juist heel creatief zijn”, vertelt ze enthousiast. ,,Op de fiets naar het strand voor een piratenfeest, bijvoorbeeld. Je slaapt misschien niet in het mooiste hotel, maar je doet wél iets bijzonders met elkaar.”

En voor dat bijzondere heeft de Zuid-Europa specialisteen fijne neus. De traditionele Paleo in Siena beleven vanaf een balkon van een adellijke familie, een wijnreis tijdens de druivenpluk, een onbewoond eiland verkennen. ,,Ik ben altijd op zoek naar speciale plekken. Mijn huidige aanbieding is een exclusieve Toscanereis inclusief kaarten voor het jaarlijks openluchtconcert van Andrea Bocelli, in het stiltegebied bij zijn geboortedorp. Ik heb sfeervolle, kleine hotels uitgezocht. Meer info: www.proincentive.nl

advertentie
advertentie