,,Waar moeten wij wonen?”

12 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Het Amerongse echtpaar heeft de folder tegen de nieuwbouw ook in de brievenbus gekregen, maar op hun steun hoeven de actievoerders niet te rekenen. ,,Wij willen graag dat er gebouwd gaat worden”, zegt Johanna Visser.,,Wij zijn op zoek naar seniorenwoningen, het plan dat er ligt past perfect bij onze wensen. Er worden mooie ruime seniorenwoningen gebouwd, niet van die piepertjes. Er wordt helemaal niet gedacht aan senioren die graag een woning willen. Waar moeten wij dan wonen?” Over de verschillende acties die op touw zijn gezet voor het behoud van de Laatste Akker is het echtpaar duidelijk. Gerrit Visser:,,Er zijn 300 handtekeningen opgehaald om het trapveldje te behouden. 300. Zoveel kinderen maken er in een heel jaar niet eens gebruik van het trapveldje. Het wordt meer gebruikt als veldje om de honden op uit te laten. Overal ligt hondenpoep. Bovendien hangen er in het weekend veel jongeren rond, met brommers en blikjes bier. Het hele veld ligt na het weekend vol rotzooi.” Mevrouw Visser haakt in:,,Het trapveldje wordt gewoon verplaatst als er gebouwd gaat worden, het scheelt misschien 100 meter, ik snap het niet.”

Echtpaar Visser pleit voor nieuwbouw AMERONGEN - Aan de rand van de ‘Laatste Akker’ woont de familie Visser. Het 75-jarige echtpaar kijkt vanuit hun huiskamer precies op het trapveldje waar de nieuwbouw moet gaan plaatsvinden. Zijn meneer en mevrouw Visser felle tegenstander van de nieuwbouw op de Laatste Akker? Nee. Integendeel.

door Paul Nolens

Tot slot wil het echtpaar nog iets kwijt over de naamgeving van de akker.,,Er wordt de hele tijd gesproken over de Laatste Akker. Er liggen nog zoveel akkers rond Amerongen. Met deze naam word alleen maar ingespeeld op de gevoelens van mensen. Dat is niet eerlijk.”

advertentie
advertentie