Presentatieviering nieuwe pastoor in Doorn

12 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Bloem is in 1967 tot priester gewijd. Hij studeerde en promoveerde van 1970 tot 1977 aan het Bijbelinstituut in Rome. Van 1979 tot 1991 is Bloem pastoor geweest in de parochie Zeist West. In 1991 is Bloem benoemd tot pastoor in de parochie Achterveld-Leusden waar hij tot 2002 deze functie heeft uitgeoefend. Sinds 2002 was Bloem werkzaam als Deken van Utrecht. Omdat het parochieverband Sint Maarten van de Utrechtse Heuvelrug na het vertrek van twee priesters op zoek was naar een opvolging is Bloem door Aartsbisschop W. van Eijk, benoemd tot waarnemend pastoor.

DOORN - In een volle Sint Maartenskerk was afgelopen zaterdagavond de presentatieviering van de nieuwe pastoor Henk Bloem (66). Tevens werd op deze avond de nieuwe diaken Coen van Loon aan de gelovigen voorgesteld.

door Rob Verbraak

Tijdens de viering werd door de vicaris van het vicariaat Utrecht de benoemingsbrief van de Aartsbisschop voorgelezen. Op de vraag die in deze brief werd gesteld of Bloem bereid was om deze functie te aanvaarden antwoordde de laatste met een volmondig JA. In een korte toespraak stond Bloem vervolgens stil bij de taak die hem te wachten staat. ,,Omdat ik eigenlijk al de pensioengerechtigde leeftijd heb bereikt ben ik eigenlijk waarnemend pastoor, maar u hoeft niet bang te zijn dat deze waarneming van korte duur zal zijn. Als parochie gaan we een drukke tijd tegemoet, momenteel is er een samenwerkingsverband met parochies in Zeist, Driebergen, Leersum, Woudenberg, Maarn en Austerlitz. Over circa negen maanden moet dit samenwerkingsverband resulteren in een fusie. Deze fusie betekent een parochie met zeven locaties die allen een eigen identiteit hebben. In samenwerking met de vele vrijwilligers zal ik de eindverantwoordelijkheid voor dit proces dragen. Met veel plezier begin ik aan deze taak.” aldus Bloem. Aan het eind van de viering werd aan Bloem symbolisch de sleutel van de pastorie overhandigd.

Na afloop was er tijdens een receptie uitgebreid de gelegenheid om Bloem te feliciteren met zijn benoeming en nader kennis te maken. Op de vraag of Bloem ondanks de werkzaamheden nog tijd had voor hobby’s was het antwoord; ,,Ik lees veel maar voornamelijk literatuur in het verlengde van mijn werk en studeer eigenlijk nog dagelijks, verder mag ik graag naar sport kijken.”

advertentie
advertentie