Bartimeus viert winters feest met ijsbaan

5 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Vrijwilligers van de Koninklijke Doornsche IJsclub waren vrijdag druk in de weer om de ijsbaan op te bouwen. Om het allemaal nog echter te maken waren rond de baan grote foto’s opgehangen van alle steden die de Elfstedentocht aandoet. Meteen na de opening op vrijdagavond was het erg druk op de ijsbaan met clienten van Bartimeus die door ouders en begeleiders geholpen werden. Rondom de baan waren er diverse koek en zopie-tenten met erwtensoep, wafels, glühwein en broodjes worst. Ook was er een optreden van het Zeevrouwenkoor Waterzooi uit Driebergen.

DOORN - Voor de derde keer hield Instituut Bartimeus, afgelopen vrijdagavond en zaterdag, voor cliënten en inwoners van de Utrechtse Heuvelrug een winterevenement. Op het terrein werden allerlei activiteiten gepresenteerd met als centraal punt de kunstijsbaan.

door Rob Verbraak

Op zaterdag konden ook de inwoners van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug de schaatsen aandoen. De ijsvereniging had ervoor gezorgd dat er voldoende speciale schaatsen aanwezig waren want op deze kunstijsbaan kon niet met normale schaatsen geschaatst worden. Vrijwilligers van de ijsvereniging zorgden ervoor dat deze speciale schaatsen doorlopend geslepen werden. Veel inwoners namen van deze gelegenheid gebruik. Ook waren er in de kapel diverse muziekoptredens van de Saint Anthony Pipe Band, De Krommerijn Bouwers met Beierse liederen en het piratenkoor ManoverBoord uit Driebergen, tijdens de diverse optredens werd er luid meegezongen door de aanwezigen. Er was een kunstmarkt in de Bosschool en met een arrenslee getrokken door paarden kon een tocht over het uitgestrekte terrein gemaakt worden. Bij de koek en zopie-tenten was het de hele middag een drukte van belang.

Speciaal dit jaar was de belevingstent, hier konden bezoekers zelf ervaren hoe het is om weinig of niets te zien. Met een donkere bril op en een geleidestok moest een parcours in de tent afgelegd worden, waarbij men diverse geluiden hoorde zoals een trein met een rinkelende overweg, er was een zandpad, een bushalte en een stuk bos nagebootst met vogelgeluiden. Na het voltooien van het parcours had men een indruk hoe moeilijk het is voor mensen met een visuele handicap om zich staande te houden in de maatschappij.

advertentie
advertentie