School voor zelfvertrouwen

Nieuws

De School biedt ééndaagse, drie- en vijfdaagse cursussen aan. Die zijn bedoeld voor volwassenen die er last van hebben dat ze onder de maat presteren; die ontevreden zijn over zichzelf of hun uitstraling, of die geregeld méér eten en drinken dan ze zelf eigenlijk willen. Voor diegenen dus, die met een negatieve emotie naar zichzelf kijken. ,,Vaak”, zegt Anja, ,,proberen mensen die negatieve emotie met hun verstand uit te bannen. Maar dat werkt helaas maar gedeeltelijk. In onze lessen, waarvan een door ons geschreven handboek wordt gebruikt laten we onze leerlingen theoretisch én praktisch aan een beter zelfbeeld bouwen. Zij zullen merken dat ze daarna meer uit het leven halen dan daarvoor. Zo zullen bijvoorbeeld werkende mensen sterker tegenover hun collega’s komen te staan. En degenen met een partner zullen waardevoller worden voor de ander. Ook ben je minder afhankelijk van schouderklopjes van een ander.”

MAARN - Zelfvertrouwen kun je leren. Niet op een academie, maar op school. Zoals de School voor Zelfvertrouwen, die de afgelopen jaren een snelle groei doormaakt in binnen- en buitenland en nu ook in de provincie Utrecht een vestiging heeft. De Maarnse Anja Veldhuizen en haar collega Els Piket zijn beiden opgeleid tot counselor en de eerste lessen gaan op zaterdag 14 februari in Utrecht van start.

door Han Overkamp

Anja mag zich ervaringsdeskundige noemen; ze heeft zelf ervaren wat de cursus met je doet. ,,Ook al had ik wel eens eerder aan mijn zelfbeeld gewerkt; na de cursus voelde ik me sterker en meer op mijn gemak en tot dingen in staat, die ik een jaar geleden niet gedurfd zou hebben. Geen wonder dus dat ik enthousiast ben over dit concept en daar zoveel mogelijk mensen van wil laten profiteren. De School voor Zelfvertrouwen is er zowel voor werkenden en als voor niet werkenden, voor mensen die single zijn en voor mensen met een partner. En hoe jonger je bent wanneer je begint, hoe langer je er plezier van kan hebben.” Er wordt gewerkt in groepen van ongeveer 20 personen. ,,Om erachter te komen of het je aanspreekt, kun je beginnen met de ééndaagse cursus. Ik ben al langere tijd een gevestigd en erkend counsellor/ coach met als specialisatie stress counseling en loopbaan counseling.”

Voor meer informatie kan men de folder van de School voor Zelfvertrouwen downloaden van de website van Anja: anjaveldhuizen.takeoff-to.nl.(zonder www.). De School vraagt aan particulieren een vergoeding van € 100,- per dag p.p.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 2 uur geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24