Opkomst bij Zoute Inval stemt tevreden

Nieuws

,,Het is een fenomeen dat moet groeien, dat hebben we ook in de andere vestigingen gezien.”, vertelt bibliothecaresse Hannie van der Leden. ,,Er is veel bovenlokaal geregeld - ook gemeenten van buiten de Heuvelrug en instanties als Ouderenbonden en de Zonnebloem waren daarbij betrokken - en de Zoute Inval ontwikkelt zich in diverse gemeenten verschillend. In Leersum bestaat het al een jaar en is er bijvoorbeeld een vaste kern bezoekers die met elkaar handwerkt of uitstapjes maakt.”

MAARN - Na het succes in Leersum en Wijk bij Duurstede start nu ook bij andere locaties van Regiobibliotheek Z-O-U-T de Zoute Inval. In Maarn is het initiatief dinsdag feestelijk geopend. De serie bijeenkomsten met name voor ouderen wordt gehouden in de bibliotheek in de Twee Marken. ,,De taart stond vanaf 10.00 uur op tafel en de gasten druppelden gelijk al binnen.”, aldus Hannie van der Leden.

door Monique José Timmermans

,,We geven de Zoute Inval in Maarn een half jaar de kans om te groeien, is er geen behoefte aan dan stopt het. We willen niemand met bestaande activiteiten in de wielen rijden. Dat is ook een belangrijke reden om het te organiseren met drie vrijwilligers van onze eigen bibliotheek. Deze dames zijn al vertrouwd met waar alles ligt, je hoeft niemand in te werken.”

Over de opkomst deze eerste bijeenkomst is Van der Leden tevreden. ,,Van de 20 taartjes waren er nog maar vier over. Naast bezoekers waren er ook vertegenwoordigers van betrokken instanties en vrijwilligers. Enkelen waren er gelijk om 10.00 uur, maar er kwam ook een groepje gezellig een bakje doen na het sporten. En zo kan ik me ook voorstellen dat mensen voor of na het boodschappen doen op de weekmarkt even binnenlopen.”

De volgende Zoute Inval is op dinsdag 10 februari. Naast de gezellige koffie ochtenden - waar men ook spelletjes kan doen - is er in samenwerking met de Stichting Welzijn Utrechtse Heuvelrug (SWUH) afdeling Maarn een programma opgesteld voor speciale thema bijeenkomsten, zoals Dieren van de Heuvelrug, geheugentraining, reisverslag en valpreventie en de eerstvolgend ebijeenkomst staat in het teken van de nationale voorleesdagen.

Foldertjes met het programma liggen in de bibliotheek.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 1 uur geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24